Henkell Trocken (15)b nett
Henkell Trocken (15)b nett

Tyske festbobler

Festvinen Henkell Trocken kan brukes til langt mer enn å feire og forføre. Den tyske boblevinen passer nemlig godt til jule- og nyttårsmaten. Henkell & Co fra Mainz i Tyskland har tappet sin berømte musserende vin helt siden 1856. Allerede på slutten av 1800-tallet hadde selskapet etablert Henkell Trocken som en prestisjefylt musserende vin.

Publisert

Nå er Henkell Trocken den mestselgende boblevinen i verden med utrolige 20 millioner solgte flasker hvert år. En liten promille av disse finner veien til norske julebord og nyttårsfester.

Musserende juletid

Henkell Trocken har en tørr og frisk karakter og passer derfor godt uten følge av mat. Den er likevel såpass syrlig og frisk at den er en svært god kontrast til tung julemat, som for eksempel pinnekjøtt.

Prøv den også til noen av julens lettere matretter. Den egner seg blant annet svært godt til fisk og skalldyr, fordi den har litt restsødme.

For alle

Den prisbelønte og originale Henkell Trocken selges på Vinmonopolet. I tillegg finnes det flere nyere varianter, fra helt tørre Henkell Brut til Henkell Rosé og mer eksklusive Henkell Gamay Rosé Sekt.

Alle disse har sin karakteristiske smak, sødme og fylde, slik at de fleste kan finne noe som passer akkurat sin gane.

Henkell Trocken

Land: Tyskland

Alkohol: 11,5 %

Pris: 97,90 kroner (75 cl, Vinmonopolet)

Karakteristikk: Fruktig aroma med preg av eple og krydder. Frisk syrlighet og god fylde. God alene, men passer også god til skalldyr og tung julemat.

Webside:www.engelstad.no

"
Powered by Labrador CMS