Louis de Grenelle nett

Vår- og sommernyheter fra Solera

Her er noen av vårens og sommerens vinnyheter fra Solera og Stenberg & Blom.

Publisert

Mezzacorona Pinot Grigio

Denne lanseres nå på 3-litersbok i det norske markedet. Det er en hvitvin med en strågul farge med en anelse grønnskjær. Lukter av eple og sitrus. Frisk og velbalansert. Pinot Grigio er dyrket på høytliggende marker i Trentino, nordøst i Italia opp mot den østerrikske grensen, ikke langt fra blant annet Val di Fiemma for dem som er interessert i skisport.

Vinen anbefales som aperetif, til lettere skalldyr og fiskeretter, kylling, pasta og salater, og anbefalt serveringstemperatur er 10 grader. Grossist i Norge er Stenberg & Blom.

Område/land: Trento/Trentino, Italia.

Produsent: Cantine Mezzacorona

Alkoholinnhold: 12 %

Druer: Pinot Grigio (100 prosent)

Pris: 365 kroner (Vinmonopolet), 293,81 kroner (horeca)

Corail Rosé Brut

Denne musserende vinen fra Loire-dalen i Frankrike lanseres på det norske markedet i mai 2009. Er anbefalt som aperetif eller til desserter av forskjellige slag (fra kaker til frukt).

Norsk grossist er Stenberg & Blom.

Område/land: Loire, Frankrike

Produsent: Louis De Grenelle.

Alkoholinnhold: 12,5 %

Druer: Cabernet Franc (100 prosent)

Porta Reserva Sauvignon Blanc 2008

Vinedos y Bodegas Corpora i Chile har et sterkt søkelys på å produsere viner med en helt unik karakter. Så også med denne Porta Reserve Sauvignon Blanc. Kombinasjonen av kjølig vær og forskjellig jordsmonn bidrar til at dalens viner blir kalt for den nye chablis.

Denne noe kraftfulle hvitvinen er frisk med aromaer av sitrus, urter, melon og mineraler. Det gjør den spesielt egnet til sjømat og Middelhavets delikatesser. Passer også som aperetif eller "terrassevin", til hvitt kjøtt og også for eksempel til asparges og salat. Anbefalt serveringstemperatur er 8 - 12 grader. Grossist i Norge er Best Cellars.

Område/land: Bio Bio Valley, Chile.

Produsent: Vinedos y Bodegas Corpora

Alkoholinnhold: 13 %

Druer: Sauvignon Blanc (100 prosent)

Pris: 95 kroner (Vinmonpolet), 82,84 kroner (horeca)

Peter Lehmann Barossa Tempranillo 2006

En ny spennende australsk forholdsvis sterk rødvin på det norske markedet. Den har en intens dyp rød farge med aromaer av svarte oliven, mørk sjokolade og mørke bær. Er laget hovedsakelig med tempranillo-druer, men er også tilsatt noe shiraz. Egner seg utmerket til både rødt og hvitt kjøtt, samt orientalske retter. Leveres med skrukork og kan lagres i fem år. Anbefalt serveringstemperatur er 16-18 grader..

Norsk grossist er Stenberg & Blom.

Område/land: Barossa Valley, Australia.

Produsent: Peter Lehman Wines.

Alkoholinnhold: 14,5 %.

Druer: Tempranillo (96 prosent), Shiraz (4 prosent)

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet), 106,90 kroner (horeca)

Capa Tempranilla 2008

Ikke helt ulik vinen over fra Australia. Denne er laget i Spania, og lagret på franske og amerikanske eikefat. Den er mørk rød med aroma av skogsbær, og i smaksbeskrivelsen heter det at den er frisk og syrlig med myke tanniner med en bløt ettersmak.

Vinen anbefales til både rødt og hvitt kjøtt, lam, grillmat og ost. Anbefalt serveringstemperatur er 16 - 18 grader. Grossist i Norge er Best Cellars.

Område/land: Castilla, Spania.

Produsent: VinNico Export (Burgos)

Alkoholinnhold: 13 %

Druer: Tempranillo (90 prosent), Shiraz (10 prosent)

Pris: 90 kroner (Vinmonopolet), 80,97 kroner (horeca)

Cookoothama Chardonnay 2007

En lys strågul hvitvin som er intens og fruktig med hint av mineraler og tropisk frukt. Passer som aperetif eller til fisk og skalldyr. Norsk grossist er Best Cellars

Område/land: Fra distriktet Darlington i Australia.

Produsent: Nugan Estate.

Alkoholinnhold: 13,5 %.

Druer: Chardonnay (100 prosent)

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet), 86 kroner (horeca)

Spy Valley Riesling 2008

En ny og spennende vin fra Marlborough på New Zealand. Det er druene dyrket i et område som preges av kalde kvelder og netter og varme dager.

Vinen lanseres på det norske markedet i mai. Den er anbefalt som aperetiff, til fisk, hvitt kjøtt og ost. Grossist i Norge er Stenberg & Blom AS.

Område/land: Marlborough, New Zealand.

Alkoholinnhold: 12 %.

Druer: Riesling (100 prosent).

Webside:www.solera.no

"
Powered by Labrador CMS