Whisky1 The Macallan
Whisky1 The Macallan

Verdens dyreste whisky på auksjon

Det ventes bud på over én million kroner når det verdenskjente whiskydestilleriet The Macallan auksjonerer bort sin eldste single malt whisky noen sinne. Den 64 år gamle whiskyen skal under hammeren på Sotheby`s i New York i dag, 15. november.

Publisert

Whiskydestilleriet The Macallan auksjonerer bort sin eldste single malt whisky noen sinne.

Whiskyen er den eneste av sitt slag i verden og har fått navnet ”The Macallan Cire Perdue”.

Den er en blanding av whiskyer som har modnet på sherryfat siden minimum 1946 og er tappet på en svært eksklusiv karaffel fra krystallprodusenten Lalique. Det finnes kun én.

Over 60 år på fat

Inntektene går til det globale veldedighetsprosjektet charity:water som jobber for å gi mennesker i klimautsatte land rent drikkevann.

Siden april har The Macallan og Lalique auksjonert bort ti smaksprøver på 10 cl. i åtte byer rundt om i verden for totalt 720 000 kroner. Inntektene så langt er nok til å finansiere vannprosjekter som vil gi over 6000 mennesker rent drikkevann. Turneen avsluttes i New York med auksjon av en hel flaske som altså ventes å sette prisrekord.

– Det er utrolig sjelden at en whisky overlever over 60 år på fat, og vi vet at enkelte vil strekke seg svært langt for å få tak i dette historiske samlerobjektet. Det ventes bud på én million kroner, men det kan bli enda høyere, sier Romain Jourdan fra Maxxium som importerer The Macallan til Norge.

Om Maxxium

Maxxium Norge er ansvarlig for salg, lokal markedsføring og distribusjon av blant annet The Famous Grouse, The Macallan, Laphroaig, Jim Beam, Cointreau, Rémy Martin, Courvoisier, Drambuie og Bols. The Famous Grouse er den mest solgte whiskyen i Skottland de siste 30 årene. Maxxium Norge eies av The Edrington Group, Skottlands ledende premium brennevinsselskap, som er kontrollert av veldedighetsorganisasjonen The Robertson Trust.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS