Vespa Piemonte Barbera
Vespa Piemonte Barbera

Vespa Piemonte Barbera på boks

Det dukker opp flere og flere viner produsert med Barbera-druer fra Piemonte på det norske markedet. Barbera-drueen faller helt tydelig nordmenns ganer i smak. Nå lanseres Vespa Piemonte Barbera DOC på trelitersboks. Vinen er en allroundvin som passer til det meste.

Publisert

Vespa Piemonte Barbera på trelitersboks.

Barbera-viner kan med fordel nytes godt temperert, og til denne vinen anbefales det en serveringstemperatur på 19 grader.

Den har fersk og frisk duft av moreller, blomster og urter, og er saftig i munnen med moderat tannininnhold.

Vinen passer til det aller meste, men egner seg spesielt til hvit fisk, lyst kjøtt, pasta og pizza. Trenger heller ikke nødvendigvis matfølge.

Gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

22 hektar

Produsenten disponerer en 22 hektar stor eiendom, og vinmarkene ligger høyt og fritt i 300 meters høyde i det karakteristiske Piemonte-landskapet.

Her dyrkes hovedsakelig Barbera- og Moscato-druer, men også noen Cabernet Sauvignon, Chardonnay og den mer sjeldne Ulavino-druen.

Les også: Barbera-vin produsert av norsk par i Italia

Kvinnelige vinmakere

"

Vinmarker i Piemonte i Italia i nærheten av byen Mango. (Foto: Morten Holt)

Produsenten Cascina Castlét holder til i området ved Costigliole d’Asti i Piemonte, og vinhuset har lang tradisjon for kvinnelige vinmarkere. De siste 40 årene, siden 1970, har firmaet blitt ledet av Maria Borio. Hun legger ikke skjul på at hun er stolt over å ha lyktes som kvinnelig vinprodusent!

Bildet på boksen som nå lanseres er også inspirert av et familiefoto av fire små jenter på en Vespa. Bildet ble tatt i en periode med god vekst i økonomien, og gjenspeiler optimismen fra denne tiden.

Maria Borio er også Piemontes leder for Donne del Vino, en idealistisk organisasjon, som består av kvinner fra vinbransjen som støtter utviklingsprosjekter i Afrika og Latin-Amerika.

Vespa Piemonte Barbera DOC 2009 (BIB)

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Cascina Castlét

Druer: Barbera (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 18-19 grader

Pris: 380 kroner (Vinmonopolet)

Powered by Labrador CMS