Whisky The Macallan2
Whisky The Macallan2

Whiskyflaske solgt for 2,76 millioner kroner

I natt ble whiskyen Cire Perdue fra The Macallan auksjonert på Sotheby´s i New York. Vinnerbudet var på utrolige 2,76 millioner kroner. Cire Perdue er den eldste whiskyen fra det skotske Speyside-destilleriet The Macallan noen sinne. Den er en blanding av singlemalt-whiskyer som har modnet på tre ulike sherryfat siden 1942, 1945 og 1946.

Publisert

I natt ble whiskyen Cire Perdue fra The Macallan auksjonert på Sotheby´s i New York. Vinnerbudet var på utrolige 2,76 millioner kroner.

– Gammel whisky er blitt et populært investeringsobjekt. Det var ventet bud på rundt én million kroner, men prisen ble over det dobbelte etter en svært så het budrunde med 36 budgivere. Det var en foreløpig anonym kvinne som sikret seg de edle dråpene, forteller Romain Jourdan fra Maxxium som importerer The Macallan til Norge.

Whiskyen er tappet på en unik karaffel fra den legendariske, franske krystallprodusenten Lalique. Jourdan mener dette også kan ha dratt opp prisen en del. Navnet Cire Perdue kommer fra den historiske håndverksteknikken som er brukt til å lage karaffelen.

Til veldedig formål

Siden april har The Macallan og Lalique auksjonert bort ti smaksprøver på 10 cl. i åtte byer rundt om i verden for totalt 720 000 kroner. Turneen ble avsluttet i New York med auksjon av en hel flaske. Alle innektene går til den ideelle organisasjonen charity:water som hjelper mennesker i utviklingsland med å få tilgang til rent drikkevann.

Prisrekorden har hittil tilhørt whiskyen Dalmore Trinitas som nylig ble solgt for 900 000 kroner.

The Macallan 64 y.o

Duft: Toner av torvrøyk, tørkede appelsinskall, muskovadosukker og sedertre. Innslag av kanel og kryddernellik.

Smak: Krydret med innslag av blodappelsiner, sirup, valnøtter, kakao, sjokolade og torvrøyk.

Ettersmak: Myk og krydret med preg av torv og mørk sjokolade.

Alkoholinnhold: 42,5%

Les mer om auksjonen her

"
Powered by Labrador CMS