WineTailor2b

WineTailor satser på kunst og vin

WineTailor økte omsetningen med 46,5 millioner kroner fra 2009 til 2010. Samtidig doblet selskapet driftsresultatet til 2,6 millioner kroner. Selskapet satser hele tiden på kreativitet og nytekning, og samarbeider nå blant annet med kunstneren Nico Widerberg, noe som også¨har resultert i en Champagne Cuvee.

Publisert

– Vi brukte fjoråret til å utvikle og forbedre vårt produktsortiment. Vi vant en rekke anbud hos Vinmonopolet, og ser også at vår satsing på kvalitetsvin innenfor de rimeligste prisklassene har vært vellykket, sier daglig leder i WineTailor, Jakob Opedal, og fortsetter:

-Trenden i dag viser at forbrukerne ikke er så åpne for å eksperimentere med vin fra nye områder, men at tradisjonelle vinområder styrker sin posisjon.

Markedsandel på 25 prosent i horeca

WineTailor er et norsk importfirma av viner fra hele verden med hovedvekt på viner fra Frankrike, Italia, Portugal, USA og Tyskland, hadde i 2010 en totalomsetning på 47,6 millioner kroner (eks. alkoholavgifter) som er en økning fra 46,5 millioner året før.

Driftsresultatet var på 2,6 millioner kroner som er dobling sammenlignet med i 2009 (1,26 millioner kroner).

Selskapet har fortsatt den gode utviklingen i 2011 og har i løpet av årets to frøste måneder oppnådd en markedsandel på 25 prosent i horecamarkedet.

Som eksempel på nytenkning innen produktutvikling viser Jakob Opedal til samarbeidet med kunstneren Nico Widerberg som nå har resultert i en Champagne Cuvee.

Ansatte sommelier

Foruten økt søkelys på utvikling og forbedring av produktsortimentet har WineTailor styrket staben ved å ansette sommelier Remi Degerdal Madsen som kom fra stillingen som innkjøpsansvarlig på Hotel Continental.

”Selskapet har vært en sentral aktør i den norske vinbransjen siden 1990, før med navnet Bokfinken og siden 1996 som WineTailor. Selskapet var en av de første aktørene som begynte med winemakers dinner av kvalitets vin på 1990-tallet, og har vært ledende blant norske vin importører i å bruke flere Michelin stjerne kokker til disse arrangementene. I dag har selskapet gjennomsnittlig en smaking i uken med både kunder og produsenter. Svært store ressurser blir brukt på å identifisere riktige produkter til rett pris”, heter det i en pressemelding.

Kunst og vin

Som eksempel på nytenkning innen produktutvikling viser Jakob Opedal til samarbeidet med kunstneren Nico Widerberg som nå har resultert i en Champagne Cuvee.

– Vi kommer til å satse mer på kunst og vin i kombinasjon, da vin er kunst på dette nivået. Vårt første arrangement blir 5. mai i Nico Widerberg sitt atelier med hans kunst og Champagne, uttaler Opedal.

Winetailor

* WineTailor er lokalisert rett utenfor Oslo, og har fem ansatte med erfaring og utdannelse innen mat og vin.

* Ble etablert av Jakob Opedal i 1990 først som Bokfinken. Skiftet navn til WineTailor i 1996.

* Det hele startet med viner fra Burgund, men i dag importerer WineTailor viner fra hele verden med hovedvekt på vin fra Frankrike, Italia, Portugal, USA og Tyskland og med innslag fra produsenter i Spania og Østerrike. Et nytt satsingsområde er Sør Afrika. Blant bestselgerne i tillegg til kjerneområdet Frankrike, er italienske viner fra Veneto, Piemonte og Toscana, samt fra Duorodalen i Portugal.

"
Powered by Labrador CMS