Christopher Davidsen og Raymond Grimstad. (Foto: Morten Holt)

Vant Årets Grønne Kokk 2011

Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen fra Tango Bar og Kjøkken vant Årets Grønne Kokk 2011. De to overbeviste stort, og en enstemmig jury mente de i særklasse var best. Are Nordtvedt fra Oro Restaurant og Maren Solheim fra Oro bar og grill endte på sølvplass, mens Gro Helene Andersen og Nina Kristoffersen fra Statholdergaarden endte på tredjeplass.

Publisert

Christopher W. Davidsen (til venstre) og Raymond Grimstad kan juble etter å ha blitt årets grønne kokker. Konkurransen fant sted under Smak 2011 på Norges Varemesse torsdag. (Foto: Morten Holt)

Christopher Davidsen har erfaring fra en rekke kokkekonkurranser, og sammen med noe mer uerfarne Raymond Grimstad sikret han den prestisjetunge tittelen.

De to staret aller sist av de seks lagene i konkurransen.

- Det har vært en hard og jevn konkurranse og vi er veldig fornøyd med å vinne, sier de to kokkene, som har trent lenge på de grønne rettene sine i restauranten hjemme i Stavanger.

Maren Solheim og Are Nordvedt ble nummer to i Årets Grønne Kokk. (Foto: Morten Holt)

Tittelen Årets Grønne Kokk 2011 premieres med pokal og gavesjekk på 15 000 kroner.

Juryen

Juryen for konkurransen besto av Geir Magnus Svae (vinner av konkurransen Årets grønne kokk 2009), Tom Victor Gausdal, norsk deltaker i Bocuse d’Or i 2005 og dommer i Masterchef), Kristine Hartviksen (president i Norges Kokkemesteres Landsforening), Håvard Ravn Larsen (fagsjef storkjøkken, Bama), Jørn Lie (Årets Bondelagskokk 2010, Restaurant Gamle Raadhus, Oslo) og plassdommer Jørn Olsen (tidligere Oldermann i KMO og ”grøntspesialist”, Carl Evensen & co).

Deltakerne

Deltakerlagene i konkurransen var

Lag 1

Gro Helene Andersen, Statholdergården, Oslo

Nina Kristoffersen, Statholdergården, Oslo

Lag 2

Bjørnar Håkonsrud, Bølgen og Moi, Høvikodden

Balazs Debreczeni, Bølgen og Moi, Høvikodden

Lag 3

Jan Ivar Nykvist, Centra, Høvik

Karl Gunnar Harbak, Centra Høvik

Lag 4

Are Nordtvedt, Oro restaurant, Oslo

Maren Solheim, Oro bar og grill, Oslo

Lag 5

Lukasz Brekke, Straen Restaurant, Stavanger

Stig Fagerholt, Straen Restaurant, Stavanger

Lag 6

Raymond Grimstad, Tango Bar og restaurant, Stavanger

Christoffer William Davidsen, Tango Bar og restaurant, Stavanger

Vinnermenyen

Her er vinnermenyen til Davidsen og Grimstad:

Terte på nordisk vis

Rugterte med ertechutney, senneps glasert beter

Beteravioli med eplekompott

pepperrotskum

Gresskar Trio

Gresskar ”canneloni” fylt med gresskar og aprikos

Krydderbakt gresskar, appelsinparfymert gulrot

Pistasj og gresskar vinagrette

SMAK ”Burger” 2011

Avocado "Burger" med fennikeltoast: En av vinnerlagets fem retter. (Foto: Frukt.no)

Avocado ”Burger” med fennikeltoast

Tapioka med soyasyltet shimachi sopp og tat soi

Kål, chili og ingefær

Nøttesmør med soya

Potetgrateng anno Tango

Potetgrateng med kapslet røkt purreløksuppe

Remulade med kapers og pickels

Potet chips

Passion

Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust

Ananas og sitronverbena ”salsa”

Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt

Limeskum og pasjonsfruktsirup

Vil inspirere til å tenke grønnere

Det var fjerde gangen konkurransen ble arrangert, og et interessert publikum fulgte de seks lagene som var tatt ut til å konkurrere på bakgrunn av innsendte menyer.

Oppgaven var å lage fem retter til en buffet for tolv personer på tre timer. Rettene måtte bestå av kun frukt og grønt, og kunne verken inneholde fugl, fisk eller kjøtt, eller kraft fra disse.

- Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen. Håpet er at dette vil inspirere kokker og andre til å tenke grønnere og dermed sette mer frukt og grønnsaker på menyen, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

De samarbeider med Kokkenes Mesterlaug Oslo, Segers og Smak 2011 om denne fargerike kokkekonkurransen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS