Christer Rødseth er Årets kjøkkensjef 2019. (Foto: Morten Holt)

Christer Rødseth er «Årets kjøkkensjef 2019»

Kjøkkensjef på Vaaghals og Code og landslagskaptein Christer Rødseth er kåret til «Årets kjøkkensjef 2019» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Christer Rødseth er Årets kjøkkensjef 2019. (Foto: NKL)

Dessuten fikk styreleder i NKL Østfold, Morten Martinsen, prisen som «Årets styreleder 2019», Nils Flatmark ble «Årets Young Chef 2019», mens Hurtigruten fikk prisen som «Årets lærebedrift 2019».

– Jeg er helt skjelven. Og målløs. Og det pleier jo ikke jeg å være! Dette er stort og en stor ære, sa Christer Rødseth da han mottok prisen og diplomet – som også innbefatter 30 000 kroner.

Flere priser

NKLs landsmøte er utsatt inntil videre, og kåringen ble i dag vist på en videokonferanse på NKLs side.

– Vi ønsker å glede kokke-Norge i en ellers svært vanskelig hverdag, sier president i NKL, Helge Johansen.

Årets kjøkkensjef oppfyller alle krav – til gagns

– Årets kjøkkensjef, har tross sin unge alder, utmerket seg veldig på mange områder. Han oppfyller til gagns samtlige kriterier som NKL har satt for dem som tildeles denne prisen. Samtidig er han et meget godt forbilde. Årets kjøkkensjef har til nå hatt en usedvanlig karriere, som startet med oppvask, deretter fagbrev og commis-oppdrag i krevende konkurranser, ansvarsfulle lederstillinger i ulike kjøkken og restauranter og stor suksess med sine TV opptredener. Han er i dag kjøkkensjef for to restauranter i Oslo, og har representert Norske Kokkers Landsforening i internasjonale konkurranser både med kokkelandslaget junior og senior, der han har oppnådd strålende resultater, sa president i NKL, Helge Johansen, under utdelingen.

Les også: Renee Fagerhøi er kåret til Årets kjøkkensjef 2018

Årets Young Chef 2019 - Nils Flatmark

Nils Flatmark. (Foto: Morten Holt)

Vinneren av «Årets Young Chef 2019» er Nils Flatmark (NKL Trondheim), som også var med i kokke-OL i Stuttgart, som commis.

Dette heter det i jurybegynnelsen:

«Vinneren er et engasjert og positivt medlem som stiller opp på medlemsmøter og andre arrangement som NKL foreningen hans arrangerer. Årtes Young Chef kjører gjerne fire timer for å delta på det meste i sin forenings regi. Han er et ja-menneske med mye humor som smitter, er samfunnsengasjert, lidenskapelig engasjert i yrket og organisasjonen NKL. Som igjen har gitt positivt utslag med han ble tatt med som Commis på Kokkelandslaget i desember 2019. En Young Chef-ambassadør som også har tatt ansvar for kursene NKLs Young Chefs ledet for Unge Kokker. En nysgjerrig Young Chef som viser stor forståelse og respekt for organisasjonen virke. Flatmark utviser stor yrkesstolthet og er et flott forbilde for rekruttering av Young Chef-medlemmer»

Årets styreleder 2019 - Morten Martinsen

Årets styreleder: Morten Martinsen (til venstre). (Foto: NKL)

I år har NKL også kåret «Årets styreleder» blant de 22 lokale foreningene i Norge. Valget falt på NKL Østfolds Morten Martinsen.

Dette heter det i jurybegrunnelsen:

«I 2019 har Årets styreleder også tatt del i flere nasjonale aktiviteter, og satt sin forening på NKL-kartet på en positiv måte. Foreningen deltok på den nasjonale restedagen og de arrangerte en av Tine Matcups seks semifinaler. Årets styreleder har vært aktiv i foreningen siden 2001, han har jobbet i komiteer, jobbet dugnad og vist at det er viktig å delta lokalt. De siste fire årene har han vært styreleder, og utviklet seg til å bli en styreleder å regne med».

Årets lærebedrift 2019 - Hurtigruten

Det kåres også «Årets lærebedrift», som NKL deler ut i samarbeid med NHO Reiseliv og Foreningen for opplæringskontorene for restaurant- og matfag.

Hurtigruten ble i dag tildelt prisen.

Dette er jurybegrunnelsen:

«Hurtigruten AS tar imot lærlinger i kokk-, servitør-, konditor- og resepsjonsfaget. De legger til rette for god og bred opplæring av framtidens fagfolk til horecabransjen. De siste årene har de også vært godt representert under ASKO Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Hvert år tar de inn flere kokk- og servitørlærlinger, noe som er et bevis for at de tar sin del av ansvaret for å utdanne faglærte til vår bransje. I tillegg tar de imot lærlinger i resepsjonsfaget. Det positive og fine med en stor lærebedrift som Hurtigruten AS, er at de ikke bare tar elever fra en skole, men hele landet. Hurtigrutene har anløpshavner fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Hurtigruten er en god ambassadør for fagopplæringen».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS