Rezidor WolfgangMNeumann

Neumann tar over for Ritter

Rezidor, som blant annet har varemerkene Radisson Blu og Park Inn i Norge, har utnevnt Wolfgang M. Neumann (50) fra Østerrike til konsernsjef. Han etterfølger sveitseren Kurt Ritter (65), som går av med pensjon ved årsskiftet. Ritter har vært Rezidors konsernsjef siden 1989. Lederskiftet skjer 1. januar 2013. Neumann arbeider i dag som Rezidors viseadministrerende direktør og driftsdirektør.

Publisert

Wolfgang M. Neumann (50) fra Østerrike blir ny konsernsjef i Rezidor etter Kurt Ritter, den lengssittende hotellederen i bransjen verden over.

Neumann er utdannet fra Institute of Hotel and Tourism Management i Klessheim i Østerrike, samt kurs i ledelse ved handelshøyskolen INSEAD i Frankrike og Cornell University i Ithaca i New York.

Han har tilbrakt over 20 år i Hilton Hotels & Resorts i ulike driftsrelaterte og administrative stillinger, deriblant administrerende direktør for Storbritannia og Irland og administrerende direktør for Europa og Afrika. Før han kom til Rezidor, arbeidet Neumann som administrerende direktør for Arabella Hospitality Group i München. Han er gift og har tre barn.

Til Rezidor i 2011

Wolfgang M. Neumann kom til Rezidor i mai 2011. Idet han forbereder seg til å påta seg rollen som konsernsjef, uttalte han:

– Det er en ære å etterfølge Kurt Ritter, og jeg gleder meg til å lede Rezidor i vår ambisiøse Route 2015-strategi. Vi vil fortsette å holde fokus på å oppfylle behovene til våre gjester, eiere og aksjonærer, mens vi bygger på den unike kulturen i dette dynamiske selskapet.

En erfaren hotelleder

– Det er med stor glede vi kunngjør den planlagte overgangen til Wolfgang M. Neumann som kommende konsernsjef. Han er en internasjonalt erfaren hotelleder som vil bygge på Rezidors styrker som bransjeleder og et verdifullt medlem av Carlson Rezidor Hotel Group – med fortsatt fokus på inntektsskapende aktiviteter og lønnsom vekst, sier Trudy Rautio, styreformann i Rezidor og konsernsjef i Carlson.

Rautio legger til:

– Kurt Ritter er en av hotellbransjens dyktigste ledere. Vi er takknemlige for hans innsats for Rezidors vekst i over to tiår, til et av de raskest voksende hotellselskapene i verden. I nyere tid har han spilt en avgjørende rolle i arbeidet med å gjøre Carlson Rezidor Hotel Group til en av de største og mest dynamiske hotellgruppene i verden.

Rautio påpeker at Ritter vil bistå Wolfgang M. Neumann som rådgiver i en overgangsperiode på tre måneder fra 1. januar 2013, og deretter fortsette å fungere som en viktig strategirådgiver for henne.

Kurt Ritter

Kurt Ritter (65) er en av de lengst sittende direktørene i reiselivsbransjen.

Kurt Ritter (65) er en av de lengst sittende direktørene i reiselivsbransjen. Under hans lederskap har Rezidors portefølje vokst til over 430 hoteller med 95 000 rom i drift og under utvikling i 70 land i Europa, Midtøsten og Afrika. Da han kunngjorde overgangen, sa Ritter:

- Jeg var heldig som fikk leve ut drømmen. Jeg hadde alltid ønsket å arbeide i hotellbransjen, og gjennom 35 fantastiske år har jeg truffet inspirerende mennesker, forhandlet frem spennende avtaler og alltid gledet meg over å arbeide i serviceindustrien.Fra Sveits

Ritter ble født i 1947 på foreldrenes hotell i Sveits, og tok utdannelsen ved prestisjetunge École Hôtelière de Lausanne. Hans karrierehøydepunkter hos Rezidor omfatter en Master Franchise Agreement med Carlson for å opprette Radisson SAS i 1994, og en avtale med Carlson i 2002 om å utvikle Country Inns & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika.

I 2005 undertegnet Ritter en global lisensavtale med Missoni for utvikling og drift av livsstilvaremerket Hotel Missoni. I 2006 var han ansvarlig for Rezidors børsintroduksjon på Stockholmsbörsen. I september 2012 undertegnet Ritter en strategisk allianseavtale med Regent Hotels & Resorts (RHR) for å komme tilbake på luksussegmentet og drive Regent-hoteller i Europa, Midtøsten og Afrika (RHR kjøpte varemerket og virksomheten av Carlson og Rezidor i 2010).

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS