Truls Thomsen Bartender

Norsk bartender vant pris for beste cocktail

Brandon Phillips fra USA er kåret til totalvinner av den globale Beefeater-konkurransen, men den norske deltakeren Truls Thomsen fra Newsman Bar i Stavanger ble vinner av cocktail-konkurransen.

Publisert

Truls Thomsen.

Phillips kjempet mot finalister fra hele verden med sin Hackney Handshake-cocktail. Finalen ble nylig arrangert i London med de åtte beste finalistene fra de 30 landene som deltok.

Den amerikanske deltakeren imponerte dommerpanelet på tvers av en rekke utfordringer som inkluderte å skape en innovativ cocktail i tråd med konkurransens tema «London inspirerer deg. Du Inspirer London».

Beste cocktail til Norge

Truls Thomsen fra Newsman bar i Stavanger. Her etter seieren i den norske finalen. (Foto: Arkiv)

Det ble trukket to priser i tillegg til den store globale vinneren, beste cocktail og beste resultat av «food-paring». Truls Thomsen vant beste cocktail og Ortiz Jacome vant beste resultat for «food-paring».

Det er andre gang Truls Thomsen kom blant de åtte beste i finalen i London (2014 og 2015).

Juryen

Dommerpanelet var Beefeater Master Destiller Desmond Payne, prisbelønte industriekspert Ryan Chetiyawardana, brennevinsforfatter Dave Broom, Simon Difford og Sandrae Lawrence.

Konkurransens målsetting

Konkurransen er skapt for å være en inspirasjon til bartendere over hele verden, alle konkurrerende bartendere presenterer sine signatur Beefeater-cocktails, og satt sin kreativitet på prøve i en rekke utfordringer, inkludert en «food paring»-runde.

Dette resulterte i at åtte finalister ble valgt ut til å presentere sin cocktail for gjester som var til stede på den store finalen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)