Charles Joly USA Diageo World Class Winner 2014

Verdens beste bartender

Charles Joly fra USA vant finalen i bartenderkonkurransen Diageo World Class 2014, som kan betegnes som et uoffisielt verdensmesterskap for bartendere. Den norske deltakeren Jesper Høst nådde ikke helt opp i konkurransen, der 48 bartendere fra hele verden deltok.

Publisert

Charles Joly fra USA vant finalen i bartenderkonkurransen Diageo World Class 2014.

Etter en krevende uke med konkurranser, som ble avsluttet i London, enestående håndarbeid og eksepsjonelle cocktails, slo Charles Joly fra Aviary i Chicago i USA, 47 av verdens beste bartendere, og kapret den ærverdige tittelen «Diageo Reserve World Class Bartender Of The Year 2014».

Joly er den sjette bartenderen som får denne tittelen, og følger i fotsporene til bartenderikoner som David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz og Aristotelis Papadopoulos som har inspirert cocktail-kulturer verden over.

Brukte sin signaturcocktail

Joly fortryllet juryen fra den aller første cocktailen han serverte, men det var hans signaturcocktail,Above the Clouds,som gjorde dommerne ekstra begeistret. Hele uken har Joly gjennomgående bevist sine enestående ferdigheter ovenfor dommerpanelet bestående av respekterte og legendariske navn på cocktailscenen blant annet Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Julie Reiner, Steve Olson og Gaz Regan.

– Wow, jeg er i ekstase. Jeg vet det høres ut som en klisje, men å bli annonsert som vinner er en drøm som går i oppfyllelse. Alle bartenderne som er her er verdige av tittelen, de er virkelig de beste i sin bransje. Det var en utrolig ære å bli utnevnt av dommerne som årets vinner, sier Joly.

– Denne reisen begynte lenge før årets konkurranse. Den startet for mange år siden når jeg begynte å jobbe i en lokal bar. Smakene, duftene, lydene, teknikkene, historiene og det teatralske ved jobben gjorde at jeg ikke bare ville lage enda en drink. Jeg konstruerer drinkene mine med kjærlighet og det gleder meg å se kunder nyte og glede seg over mine kreasjoner. Muligheten for en bartender er ubegrenset. Ikke bare karrieremessig, men også kreativt. Det er bare fantasien som setter en stopper, sier han.

Jesper Høst nådde ikke helt opp

Jesper Høst var det norske håpet i World Class 2014, men nådde ikke helt opp i den beinharde konkurransen.

Det norske bartenderhåpet i konkurransen, Jesper Høst nådde ikke helt opp denne gang, dog kan han kalle seg Norges beste bartender.

– World Class er den viktigste trendsetteren for den internasjonale drikkevareindustrien og finalistene er de aller dyktigste innen sitt fag. Det har vært en ufattelig ære å få delta for andre gang, og en ydmyk opplevelse å få være i selskap med kolleger av så høyt kaliber, sier Høst.

Høst imponerte dommerne i Blend of Worlds med en cocktail som knyttet sammen deltakerens egen historie, bakgrunn og opprinnelse med den skotske whisky-historien. Til dommerne presenterte Høst en cocktail basert på Johnnie Walker Gold Label, blandet med mjød, tyttebærmiks og en løvetann- og karborrebitter, kalt The Global Ambassador.

Lag Jespers Tyttebærmiks til hans ”Golden Ambassador”:

* 3 deler friske tyttebær

* 3 deler sukker2 deler vann 1 del Pedro Ximenes-eddik

* Varm opp og rør om til sukkeret er oppløst og ta av varmen.

* Sil gjennom et osteklede.

Les også: Jesper Høst til den globale finalen av World Class 2014

De 48 bartenderne som kom seg hele veien til World Class Globale Finale 2014 har allerede demonstrert urokkelig engasjement til sitt håndverk. Etter et år fylt med konkurranser og kvalifiseringsrunder fortjener de æren av å representere sitt land og konkurrere mot andre av samme kaliber i verdens mest prestisjefylte cocktailkonkurranse.

2014 World Class

"

Alle de 48 finalistene i World Class 2014.

Finalen var en sammenfatning av konkurranser iscenesatt over Storbritannia. Reisen begynte i Gleneagles, Skottland, før turen gikk sørover med den ikoniske Orientalske Ekspressen til cocktailens hovedstad; London. Oppdagelse var kjernen i konkurransen og et tema brakt til liv gjennom en rekke innovative heat som nedsenket de 48 finalistene i Storbritannias kultur. Ved hjelp av verdens fineste likør, fortalte deltakerne historier med sine komponerte drinker om folkene, plassene og vertsnasjonen.

For første gang dette var arrangementet lagt opp for deltakelse fra publikum som ga en dyp og unik innføring i raffinert drinkskultur gjennom The World Class House.

I Cape Town neste år

I 2015 arrangeres for første gang World Class Global Finals i Afrika ,og finne sted i Cape Town. Denne ikoniske reisedestinasjonen ble kåret til Verdens Reisedestinasjon av New York Times for sine naturlige vakre omgivelser og sitt kulturelle mangfold. Med et blomstrende og kreativt kulturliv vil Cape Town være en perfekt inspirasjon til neste års deltakere.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS