Kapteinen på det norske kokkelandslaget, Alexander Østli Berg, er en av tre kokker som skal representere Norge i Nordic Chefs team Challenge, som arrangeres på Smak 2017. Her med landslagenes manager Jostein Medhus. (Foto: NKL)
Kapteinen på det norske kokkelandslaget, Alexander Østli Berg, er en av tre kokker som skal representere Norge i Nordic Chefs team Challenge, som arrangeres på Smak 2017. Her med landslagenes manager Jostein Medhus. (Foto: NKL)

Det norske laget i Nordic Chefs team Challenge

Tre norske landslagskokker skal representere Norge i den aller første utgaven av Nordic Chefs team Challenge, som arrangeres i forbindelse med Smak-messen på Norges Varemesse.

Publisert
Alexander Østli Berg er kaptein på det norske kokkelandslaget. Nå skal han være med på det norske laget i Nordic Chefs team Challenge. (Foto: NKL)
Alexander Østli Berg er kaptein på det norske kokkelandslaget. Nå skal han være med på det norske laget i Nordic Chefs team Challenge. (Foto: NKL)

Landslagskokkene Alexander Østli Berg (34, Grand Café i Oslo) og Håkon Solbakk (26, Nordøst Food & Cocktails i Trondheim), samt juniorlandslagskokken Eirik Tufte (22, Arakataka restaurant i Oslo), er de tre som er tatt ut på det norske landslaget i den nordiske kokkekampen.

Kjetil Gundersen er Norges WACS-dommer i konkurransen.

Lagkonkurranse

Nordic Chefs team Challenge er en lagkonkurranse der lag fra Norden kan delta.

Håkon Solbakk. (Foto: NKL)
Håkon Solbakk. (Foto: NKL)

Det hele arrangeres i konkurransekjøkkenet i hall C på Norges Varemesse hele dagen onsdag 8. februar.

Alle de nordiske landene (Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island) stiller lag i konkurransen, og hvert lag har tre deltakere. På papiret virker det finske laget veldig sterkt, og en sterk utfordrer til Norge. Eero Vottonen har erfaring fra flere Bocuse d’Or-konkurranser, og arbeider på en anerkjent Michelin-restaurant.

Men samtlige deltakere i konkurransen var også med på sine respektive landslag i OL i Erfurt i fjor høst, så det blir skikkelig kamp om den første seieren i Nordic Chefs team Challenge 2017.

Rettene som skal serveres

Lagene skal lage en treretters middag til 16 personer basert på følgende:

Forrett: Hovedingrediens av lammenyre og brissel fra Nortura.

Eirik Tufte. (Foto: NKL)
Eirik Tufte. (Foto: NKL)

Hovedrett: Sterlingkveite fra Hjelmeland og sjøkreps.

Dessert: Sjokolade fra Valhrona.

Det hele skal komplementeres med grønnsaker fra Bama, og tilbehør fra Tine og Asko.

Den første forretten skal serveres klokka 14.00, den første hovedretten klokka 14.30, og den første desserten klokka 15.00.

Aldri gjennomført tidligere

– Dette blir veldig spennende. Konkurransen har aldri blitt gjennomført tidligere, og vi er veldig spente, sier Mette Løfblad, oldermann i Kokkenes Mesterlag Oslo og hovedansvarlig for konkurransen i regi NKL.

– Kokkemiljøene i de fem nordiske landene har i mange år hatt et tett og godt samarbeid. I år går vi sammen med Smak 2017 om å arrangere en nordisk lagkonkurranse, forteller tidligere kokkepresident og nå visepresident i NKF (Nordisk Kjøkkensjef Føderasjon), Kristine H. Hartviksen.

Høyt nivå

Det er høyt nivå på kokkene i de nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL. «Nordic Chefs team Challenge» gir fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene, fremhever kokkepresident Elisabeth Bryne.

– Dette er en konkurranse det er knyttet mye prestisje til, og som vil være et spennende innslag under Smak 2017, fremhever Hartviksen og Bryne.

Rekruttering

Under konkurransen vil elever fra Sørumsand videregående skole bistå med servering og andre spennende oppgaver «backstage».

– Vi ser dette som veldig positivt i forhold til å løfte frem unge som ønsker å satse på kokkeyrket. Det er viktig å synliggjøre faget på denne måten, og jeg tror dette betyr mye i rekrutteringssammenheng, fremhever Hartviksen.

Dette er de andre lagene

Danmark

Jakob Kofoed

Rasmus Hansen

Nicolas Min Jørgensen

Dommer: Dennis Raffn

Finland

Kristian Vuojärvi

Eero Vottonen

Simo Pietarinen

Dommer: Tapio Laine

Sverige

Pi Li

Kalle Bengtsson

Jonas Lagerström

Dommer: Krister Dahl

Island

Ylfa Halgadottir

Georg Arnar Halldorson

Gardar Kari Gardasson

Dommer: Steinn Oskar Sigurdsson

Gjønvik er konferansier

Plassdommere er Anna Robsahm og Bjørn Christian Østrem, mens det hele skal ledes av konferansier Svein Magnus Gjønvik.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS