Laila Berge (til venstre) og Hege Arntzen. (Foto: NRS)

Norsk Restaurantskole starter til høsten

Høsten 2017 starter 30 elever på nystartede Norsk Restaurantskole i Oslo. Fullt utbygd vil skolen ha plass til 60 elever.

Publisert

– Til høsten starter vi med 30 elever på VG1 og høsten 2018 med 30 elever på VG1 og 30 på VG2. Vi skal jobbe for at nærmere 100 prosent av elevene hos oss går ut i lære og tar fagbrevet, melder rektor Hege Arntzen.

Mange års jobbing har gitt resultater

Rektor Hege Arntzen sammen med initiativtaker Laila Berge. (Foto: NRS)

– Etter mange års jobbing med å få godkjent en privat videregående restaurantskole i Oslo mottok vi den 22. juni 2015 melding fra Kunnskapsdepartementet om å få starte Norsk Restaurantskole (NRS), sier Arntzen.

Mange samarbeidspartnere

NRS er en stiftelse, og skolens styreleder og initiativtaker Laila Berge kommer fra Lærlingekompaniet.

Foruten Bergen, består stifterne av den nye skolen av blant andre Pål Suarez (eier og kjøkkensjef ved Brasserie France), Anne-Mari Wang-Johannessen (eier og daglig leder ved Oslo Militære Samfund), Stiftelsen Anker Hotel, Harald Kvist (Myhrvold Storkjøkken), samt Mette Løfblad (Foodtech), som er leder for Kokkenes Mesterlaug Oslo.

Du kan lese om alle samarbeidspartnerne i den kommende utgaven av magasinet Horeca.

Øke rekrutteringen

– Norsk Restaurantskole vil være en bransjedrevet videregående «restaurantskole» med kokk- og servitørfag. Vi har ikke fått egne lokaler ennå, men vi jobber med å finne lokaler i sentrum. NRS har som hovedmål å øke rekruttering til restaurant- og matfaget, videre har vi satt oss mål om å være den beste og mest attraktive skolen innenfor kokk- og servitørfag i Norge, sier Arntzen.

– Det viktigste arbeidet fremover er å rekruttere elever til skolen. Fra 17. oktober har skolen vært på ungdomsskolebesøk i 9. og 10. klasse og skal totalt besøke om lag 50 skoleklasser og cirka 700 elever før søknadsfrist 1. mars 2017.

Les mye mer i den kommende utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i slutten av januar 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS