
Kokkeseier til Mathallen Tromsø
Kokkene fra Mathallen Tromsø, servitørene fra Cru Vin og Kjøkken/BA53 i Oslo og resepsjonslærlingen fra Hurtigruten var aller best i Norgescup 2018, eller Norgesmesterskapet for lærlinger i helga.
Tromsø-laget, som var anført av sjefen sjøl, Gunnar Jensen, besto av Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre.

Servitørlaget fra Cru Vin og Kjøkken og BA53 besto av BA53-laget besto av Jenny Nguyen og Ole August Rosengren, der Kim Høiem Rønning var lagleder.
Begge lagene skal nå representere Norge i Nordisk Mesterskap senere i år.
Les også: Mathallen Tromsø; meny fra dag til dag
Vinnerne ble presentert under en bankett på Scandic Hotel Stavanger Forus lørdag kveld.
De andre pallplassene i Norgescup for kokker og servitører 2018
I kokkeklassen ble det sølv til Renaa Restauranter fra Stavanger, der også sjefen sjøl, Sven Erik Renaa, var lagleder. Deltakerne var Vilde Syversen og Mari Rosland. Videre tok et blandingslag fra Vaaghals/Brasserie France i Oslo bronsen i kokkeklassen. Det laget besto av Thomas Mythe (Vaaghals) og Robert Haugen (Brasserie France), som ble ledet av kjøkkensjefen på Vaaghals, Christer Rødseth.
I servitørklassen ble det sølv til Statholdergaarden (Jens Nornes og Benjamin Einar Hansen-Ormann med Natascha Stiansen som lagleder), og Statholdergaarden var også representert på bronselaget; som besto av Jenny Riisnæs (Statholdergaarden) og Hussein Albederi fra Renaa Restauranter). Amalie Lerbukt var lagleder for dette laget.
Hurtigrutens lærlingen var konkurransen for resepsjonslærlinger, men vi har foreløpig ikke fått informasjon om hvem som tok sølv og bronse.
Dette laget deltakerne
Det har i løpet av konkurransen blitt servert mange gode tre retters middager, som hadde følgende utgangspunkt:
Forrett
Liveche-kylling fra Nortura: Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak.
Byggryn fra Skjåk må inngå.
Grønnsaker fra Bama som skal benyttes: Rosettkål og artisjokk.
Tine Økologisk H-melk.
Hovedrett
Sterling-kveite fra Ryfylke.
3 stk. hele 1- 1,5 kg Sterling-kveite, samt strandkrabber og ørretrogn, levert av Lerøy.
Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak.
Grønnsaker fra Bama som skal benyttes: jordskokk og purreløk.
Tine økologisk smør skal benyttes.
Dessert
Valrhona Jivara 40% melkesjokolade; varenummer 4658.

Gulrot og appelsin fra Bama.
Tine økologisk yoghurt naturell og Tine kremfløte
Hurtigruten til topps med resepsjonslærlingen
I klassen for resepsjonslærlinger var det Hurtigrutens lærlinger som gikk seirende ut.
Dette er resultatlista:
1) Morten Ridderseth, Hurtigruten
2) Iselin Olsson, Thon Hotel Harstad
3) Kenneth Raustein, Clarion Hotel Energy, Stavanger.
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)