Tonje Torvanger er med på det norske kokkelandslaget. (Foto: Eirik Nilssen, Impuls)

Skyhøye norske OL-ambisjoner

Når OL (ICA Culinary Olympics) arrangeres på Intergastra i Stuttgart i februar neste år, er det første gang Norge stiller med tre kokkelandslag. Alle lagene har målsetting om å stå øverst på pallen.

Publisert

Junior- og seniorkokkelandslag har vi hatt i mange år, men denne gangen debuterer også vårt Community Catering-landslag («Kokkelandslaget Community Catering»), der kokkene er plukket ut fra kantiner og personalrestauranter.

Tre norske kokkelandslag skal i aksjon i OL på samme dag. Vi har måttet tenke helt annerledes – med tre ulike transporter og tre ulike utstyrsoppsett, forteller daglig leder i NKL, Espen Wasenius

– Tenke helt annerledes

Thomas Ekenes-Fosback er kaptein på det nye Community Catering-landslaget. (Foto: NKL)

Ikke nok med det: Samtlige tre lag skal i aksjon samme dag – søndag 16. februar. Det krever mye forarbeid og nøye logistikk.

– Trekningen er foretatt, og vi klarte altså å få alle lag i aksjon i løpet av en dag. Det krever utrolig mye av støtteapparatet rundt, og vi bygger nå tre logistikk-team rundt de tre lagene. Vi har måttet tenke helt annerledes – med tre ulike transporter og tre ulike utstyrsoppsett, forteller daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

En hektisk dag for NKL

Juniorkokkelandslaget og Community Catering-landslaget skal konkurrere først, og etterpå skal seniorlandslaget til dyst ved grytene.

Juniorene skal servere varmmat som lunsj til 70 gjester klokka 11.30. Community Catering skal servere sin oppgave til 120 gjester klokka 12.00, før seniorene skal servere sin «Chefs Table» til 12 gjester klokka 19.30. «Chefs Table» er en konkurranseform, en buffetoppgave).

– Det sier seg selv at dette blir en hektisk, men morsom dag. Her blir logistikk og tilleggsfunksjoner virkelig satt på prøve, sier Wasenius.

Les også: Dette er de tre norske kokkelandslagene

Skyhøye ambisjoner

Da den dagen er unnagjort, er Community Catering-laget ferdig med sin konkurranse i Stuttgart, men junior- og seniorlaget skal også i aksjon tirsdag 18. februar. Da skal seniorene servere sin treretters varmmat-meny til 110 gjester, mens juniorene skal servere IKA-buffet.

– Hva er lagenes målsettinger?

– Det er en rutinert seniorgjeng som deltar i OL i Tyskland. Flere av dem som er med på landslaget, er med i sitt tredje eller fjerde mesterskap. De har en sterk drivkraft mot slutten av en lang landslagsperiode, svarer Wasenius.

Fra Erfurt til Stuttgart

Etter fem kokke-OL på rad i Erfurt (2000, 2004, 2008, 2012 og 2016), flyttes nå mesterskapet til Stuttgart. Tidligere har også OL blitt arrangert i oktober/november, men er nå altså flyttet til tidlig på året. Nå arrangeres ICA Culinary Olympics fra 15. til 19. februar.

– Også det er en ny utfordring for alle deltakende lag. Det blir en helt annen planlegging, sier president i NKL, Helge Johansen.

Det blir for øvrig en stor generalprøve før OL-deltakelsen i Mathallen fra torsdag 23. til søndag 26. januar neste år.

Les mye mer om landslagene i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 4 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS