
Dette er NM-finalistene
De 12 finalistene i NM i kokkekunst 2018 er nå klare. Vinneren blir også belønnet med Kongepokalen og plass i neste års finale av Årets kokk.
15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury.

Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal delta i finalen i Trondheim onsdag 26. og torsdag 27. september, der NKL og Trondheim Kokkenes Mesterlaug, med Svein Magnus Gjønvik i spissen, står for arrangementet.
Spennende deltakere
Det er en rekke spennende kandidater i finalen.
Vi finner én kvinnelig deltaker blant de 12 finalistene, Liliana Haaland.
Videre er én av finalistene fra fjorårets Årets kokk, Filip August Bendi, med. Han var også commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or.
Commisen for vår forrige deltaker i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, Håvard Werkland, er også blant de 12 som er plukket ut til finalen.

Tittelforsvarer Kjell Patrick Ørmen Johnsen er også på plass. Også Sondre Bruvik Ellingstad deltok i fjorårets finale. Ellers har de aller fleste landslagserfaring eller tidligere deltakelser i NM.
Dette er deltakerne

Filip August Bendi

Arbeidsplass: N.B. Sørensen Annen Etage

Sted: Stavanger

Sondre Bruvik Ellingstad

Arbeidsplass: Tango Restaurant
Sted: Stavanger
Odd Ivar Haglund

Arbeidsplass: Brasseriet Fengselet
Sted: Hønefoss
Mads André Hansen

Arbeidsplass: Sentralen Mat
Sted: Oslo
Odd Rainer Hildrum

Arbeidsplass: Bekkjarvik Gjestgiveri
Sted: Bekkjarvik
Martin Hovdal

Arbeidsplass: Røst Teaterbistro
Sted: Trondheim
Liliana Haaland

Arbeidsplass: Selvstendig næringsdrivende
Sted: Skudeneshavn
André Larsen

Arbeidsplass: Fiskekompaniet
Sted: Tromsø
Daniel Rosvold

Arbeidsplass: Gamle Raadhus
Sted: Oslo
Håvard Werkland
Arbeidsplass: Scandic Nidelven
Sted: Trondheim
Andreas Rønningen Wold
Arbeidsplass: Restaurant Fjord
Sted: Oslo
Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)
Arbeidsplass: Kulinarisk Akademi
Sted: Oslo
Les også: Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i kokkekunst 2017
Dette skal lages i finalen
Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:
Forrett: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.
Hovedrett: Ytrefilet av norsk urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og Tine smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.
Dessert: Valrhona Caraibe 66 % og Tine seterrømme, norsk hokkaido-gresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.