Tonje Torvanger i aksjon i Mathallen i dag. Bak Jan-Erik Hauge og kokkelandslagets kaptein, Christer Rødseth. (Foto: Morten Holt)

Generalprøvehelg for kokkelandslagene

Kokkelandslagene gjør de siste forberedelsene før de reiser til Culinary World Cup. Hele denne helgen går med til generalprøver, både i Mathallen og på Oslo S, der alle som vil kan se hvordan kokkene på landslagene arbeider.

Publisert
Jan-Erik Hauge, Henrik Falkensten og Håkon Solbakk. (Foto: Morten Holt)

Fredag kveld serverer seniorlaget varmmat til 110 personer – etter seks hektiske timer i kjøkkenet i Mathallen, for øvrig et identisk Electrolux-kjøkken som det som venter i Luxembourg om drøye 14 dager.

VM for kokkelandslag arrangeres i Luxembourg fra 24. til 29. november, og både junior- og seniorlandslaget deltar.

Jørn Lie er manager for de norske kokkelandslagene. (Foto: Morten Holt)

Full fart hele helga

I dag serverer altså seniorkokkelandslaget varmmat. I morgen er det juniorlandslaget som skal ha sin generalprøve på varmmaten i Mathallen. Juniorlaget serverer dessuten sin spiselige buffet i Mathallen, samtidig som seniorkokkelandslaget skal briljere

i et arrangement som er åpent for publikum på Oslo S søndag 11.nov.2018 klokka 1300. Det blir seniorlagets generalprøve på kaldmat.

Kjell Patrick Ørmen Johnsen og Christer Rødseth. (Foto: Morten Holt)

– Det er viktig at dette går på skinner. Det er meget «tight» på konkurransedagene, så det er viktig med mye trening og drilling, slik at alle deltakerne er best mulig forberedt. Før årets VM har vi hatt cirka 50 samlinger over 2-3 dager, forteller kokkelandslagenes manager, Jørn Lie.

Dette er kokkelandslagene

Det er i utgangspunktet 12 personer på seniorlandslaget, og seks på juniorlandslaget, men i VM kan bare seks være i konkurranseboksen. Christer Rødseth (kaptein), Håkon Solbakk, Tonje Torvanger, Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Henrik Falkensten og Jan-Erik Hauge utgjør det norske laget. I tillegg er Jonas Nåvik med inne i konkurranseboksen som oppvaskhjelp. Dessuten er Kristoffer Lofsnes, Kåre A. Hjartholm, Vibeke Thomassen og Elisabeth Måseidvåg med på laget til Luxembourg, men de deltar ikke i konkurranseboksen.

Det norske juniorkokkelandslaget består av Geir Magnus Svae (kaptein), Runa Kvendseth, Alexander Vartdal, Eirik Tufte, Aron Espeland og Christian Honstad.

Det er totalt 30 personer i den norske staben som reiser til VM i Luxembourg. Lie forteller at hele den norske gjengen skal innlosjeres på et slott i Urspelt, cirka en times kjøring fra konkurransearenaen.

Alle de seks kokkene på seniorkokkelandslaget i aksjon i Mathallen fredag. Foran kaptein Christer Rødseth. (Foto: Morten Holt)
Tonje Torvanger, til daglig å finne på Statholdergaarden, er med på det norske seniorkokkelandslaget. (Foto: Morten Holt)

Les mer om kokkelandslagene i den kommende utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse under konkurransedagene i Luxembourg. Der kan du også se den norske menyen.

Saken fortsetter under bildet

VM og OL som gjelder for landslagene

«VM arrangeres hvert fjerde år i Luxembourg, og er blant de to viktigste konkurransene for de norske kokkelandslagene – i tillegg til Culinary Olympics. Kokkelandslagets største oppgave og den mest faglig utfordrende er Kulinarisk kunstprogram og Pastry art program. Kokkelandslaget presenterer sine kunstverk fra denne oppgaven for publikum på Oslo S søndag 11.november», heter det i en pressemelding fra Norges Kokkers Landsforening.

Dette serveres på Oslo S

Dette er det som blir presentert på Oslo S søndag 11. november:

Fire forskjellige typer fingermat for seks (6) personer

• To (2) forskjellige typer tilberedes kaldt og serveres kaldt

• To (2) forskjellige typer tilberedt varm og servert kald

• En (1) plate en del med ett (1) stykke hver for presentasjon

En (1) kald fest / buffet tallerken for åtte (8) personer

En festlig / buffet tallerken bestående av

• Tre hovedelementer med en garnering for hvert hovedelement

• Endestykkene som skal plasseres på tallerkenen nær representativ skiver

• Bufféplaten må serveres med salat og minst to (2) sauser eller chutney på siden.

Salat er ikke garnering og må serveres separat. En bolle / tallerken for servering av salat / sauser / chutney må værepresenterte en del

Tre (3) forskjellige forretter for en (1) person

• En (1) varmstarter der alle komponenter skal være varme, vises kaldt

• To (2) kaldstarter hvor alle komponenter skal være kalde, vises kaldt

En (1) lakto-ovo vegetarisk tre-retters lunsjmeny for en (1) person

• Forrett skal kald eller varm, presenteres kald

• Hovedrett, tilberedt varmt, presenteres kaldt

• Dessert

Fine Dining Gastronomisk Meny for en (1) Person

• Bestående av 5 retter

• Dessert inkludert

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS