Årets matgledebedrift: Fra venstre kjøkkensjef Jose Duran fra Fazer Food Services AS avd. Deg 16, salgsdirektør Terje Døsrønningen fra Tine, mesterkokk Ørjan Johannessen, kjøkkensjef Hege Nygaard fra Solborg Bo- og aktivitetssenter, matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen fra Tine Partner, avdelingsleder restaurant- og matfag Geir-Rune Larsen fra Strinda videregående skole og konsernsjef i Tine, Hanne Refsholt. (Foto: Brita Unnerud)

Solborg Bo- og aktivitetssenter er Årets Matgledebedrift

Solborg Bo- og aktivitetssenter i Ski er kåret til Årets Matgledebedrift av Tine. Fazer Food Services AS avd. Deg 16 tok sølvet og Strinda videregående skole bronseplassen.

Publisert

– Både hoteller, restauranter, bedriftskantiner, videregående skoler, studentsamskipnader, bo- og servicesentre og sykehus var med. I år var til og med en barnehage og Color Fantasy & Magic med i konkurransen, sier Pål Jetmundsen, matfaglig ansvarlig i Tine Partner.

– I år var det hele 62 nominerte til prisen Årets Matgledebedrift 2017, en konkurranse som har 10-årsjubileum i år. Det har aldri vært så mange påmeldte, noe som er veldig moro, sier Jetmundsen.

Juryen besøkte i år tolv av de nominerte. Disse fikk muligheter til å vise fram sin fremragende matglede. Alle stedene imponerte på sin måte. Ut fra besøkene valgte juryen ut seks finalister som alle var representert ved arrangementet på Hotel Continental i Oslo.

Her kan du hvilke seks som var semifinalister

Jevnt blant finalistene

En av verdens beste kokker, Ørjan Johannessen, takket finalistene for den flotte innsatsen.

Stolt og glad vinner, Hege Nygaard fra Solborg Bo- og aktivitetssenyer, sammen med Tines konsernsjef Hanne Refsholt. (Foto: Brita Unnerud)

– Dere representerer alle bedrifter dere kan være stolte av. Det lyser av gode matopplevelser og kreativ tenkning! Nivået og engasjementet for kokkeyrket bidrar til å videreutvikle bransjen og gjøre det å være kokk til et spennende yrke med svært mange muligheter.

– Jeg skulle gjerne ha sendt dere alle sammen til Torino, men dessverre går ikke det. Som jeg sier hvert år: Alle konkurranser har vinnere. Også denne, sa Johannessen.

Stolt av å være institusjonskokk

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt over denne prisen. Og så vanket det blomster fra sjefen. Men aller viktigst er å være stolt av å kunne gjøre en forskjell. Det er ikke nødvendigvis premien som trigger mest, men det å få lov til å utvikle seg mer. Få lov til å være engasjert i hverdagen, og å oppleve at andre ser viktigheten av å lage all mat fra bunnen av. Det skal lukte mat i gangene. Samtidig må man være stolt av å være institusjonskokk, sier vinner og kjøkkensjef Hege Nygaard.

Utdrag fra juryens begrunnelse
Stedet har godt rykte for god mat – matgleden tas ut i hver liten krok. Maten er laget fra bunnen av, og rettene tilpasser til alles ønsker og behov. Kjøkkensjefen mener de må vite hva «gjestene» ønsker – det er jo det de må ha på menyen! Hun sier at drivkraften bak alt de gjør er den positive responsen. De er glade for å få lov til å lage mat i nærheten av der den skal spises, noe kjøkkenet mener er avgjørende for å yte den beste matomsorgen.

Noe av det de gjør hos vinneren:

Middagen er flyttet til senere på dagen og lunsjen serveres slik beboerne ønsker og er vant til.

Kjøkkensjefen lager menyhefter med innholdsfortegnelse og bilder av alle rettene – og slik skal det se ut.

Ernæringskurs blir holdt for alle medarbeiderne og andre institusjoner i kommunen.

Aktivitetsdager der beboerne får være med på å lage mat.

Fiskesuppetur der alle er med – uansett.

Fransk aften med brie, rikelig med rødvin og selvfølgelig en flørtende fransk kokk!

Mye sang, musikk og matglede gjennom uken.

Beboerne får oppleve tradisjonell julefeiring – det er viktig med norske tradisjoner.

Sølv til en kantine som fremstår som en restaurant

Andreplassen går til Fazer Food Services AS avd. Deg 16 ved kjøkkensjef Jose Duran & hans team.

Hos denne kunden er det til enhver tid nyskaping og utvikling. Kunden sprer matglede hver dag og gjennomfører inspirerende aktiviteter. Stedet er en kantine, selv om det ser ut som den fineste restaurant. Innovasjon, nytenkning og kreativitet ligger til grunne for alt denne kunden gjør.

Dette kjøkkenet er bygd for å ha kontakt med gjesten, og i kundeundersøkelser scorer stedet meget høyt på mat, service og presentasjon. Dette er matglede i høysetet.

Bronse til en videregående skole med «stå-på-vilje»

Bronseplassen går til Strinda videregående skole ved avdelingsleder restaurant- og matfag Geir-Rune Larsen og hans team.

Rekruttering til kokkefaget står som det viktigste på denne skolen. Noe som vi skal være glade for, for det er veldig viktig med rekruttering til restaurant- og matfag i Norge. Denne skolen tar store grep, og det er helt utrolig for en kreativitet og «stå-på-vilje» som finnes her. Restaurant- og matfag på denne skolen har i tillegg deltatt i Tine MatCup fem av de siste seks årene og vunnet hele tre ganger.

Les mer om prisen på Tinehandel.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS