Juryen i Årets unge kokk 2019.

Nordisk stjernelag dømmer i Mathallen  

Årets unge kokk 2019 er godt i gang i Mathallen, mens Årets kokk 2019, der vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker, starter klokka 14. Et nordisk stjernelag av kokker utgjør juryen i de to konkurransene.

Publisert

Åtte norske Bocusekokker utgjør, sammen med gjestedommerne Esben Holmboe Bang fra Maaemo, Rasmus Kofoed fra Geranium, Matti Jämsen fra Soromnoo og Sebastian Gilbrand fra Gibrands Gastronomi, smaksdommerpanelet under Årets kokk i Mathallen 24. september. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe 2020, og Bocuse d’Or i Lyon 2021. Kjetil Gundersen fra Norske Kokkers Landsforening og den danske Bocusekokken Jens Petter Kolbeck er kjøkkendommere.

Danskene Kamilla Seidler fra Lola og Rasmus Kofoed blir, sammen de prisbelønte norske kokkene Kari Innerå og Renee Fagerhøi, gjestedommere i konkurransene Årets unge kokk. Dommerjobben i Årets unge kokk skal de gjøre sammen med Bocusekokkene Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal og Christopher W. Davidsen, samt Gunnar Jensen. De to sistnevnte som kjøkkendommere.

Her kan du lese om alle delrakerne og teamene i Årets unge kokk 2019

Her kan du lese om alle deltakerne og teamene i Årets kokk 2019

Årets kokk-akademiet

De norske Bocusekokkene er medlemmer i Årets kokk-akademiet. Akademiet består av de 14 norske kokkene som har konkurrert i Lyon siden 1987. I år sitter ni av dem i dommerpanelet.

– Vi er utrolig stolte over å kunne presentere et slikt stjernelag av mesterkokker til å dømme konkurransene Årets kokk og Årets unge kokk. Kokkene i dommerpanelet kjennetegnes av en tydelig og innovativ matfilosofi og en enorm faglig dyktighet, forteller Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Årets kokk.

De åtte norske kokkene fra Årets kokk-akademiet, er Tom Victor Gausdal, Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

Om gjestedommerne

Esben Holmboe Bang er eier og kjøkkensjef på 3-stjerners restauranten Maaemo i Oslo. Hans matfilosofi å skape opplevelser med rene, norske smaker.

Rasmus Kofoed er eier og kjøkkensjef ved 3-stjerners restauranten Geranium i København. Han har vunnet gull, sølv og bronse i Bocuse d’Or, og var coach for det danske teamet som tok gull i Bocuse d’Or i januar 2019. Geranium er nr. 5 på Worlds 50 Best Restaurants listen.

Finske Matti Jämsen har jobbet på flere topprestauranter i Finland og internasjonalt, inkludert Bagatelle i Oslo. Han kom på 4. plass i Bocuse d’Or i 2015, samme år som Ørjan Johannessen tok gull, og er nå president for det finske Bocuse d’Or-teamet.

Den danske kokken Kamilla Seidler har vært sjefskokk på restaurant Gustu i La Paz Bolivia, og i 2016 ble hun kåret til «Latin America’s Best Female Chef». Nå er hun tilbake i København for å åpne restauranten Lola.

Kari Innerå er en prisbelønt kokk som har vunnet både nordisk og olympisk mesterskap i kokkekunst, og vant gull i Årets Hulda i 2007. I mai åpnet hun Brasseri Rivoli i Oslo.

Renee Fagerhøi driver Bula Bistro i Trondheim, og ble i 2018 kåret til Årets kjøkkensjef for sin fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

Sebastian Gibrand er sølvvinner fra Bocuse d'Or 2019. Hans kjøkkenerfaring inkluderer store kjøkken om OaxenKro og RestaurangFranzén. For tiden driver han GibrandsGastronomi i Stockholm.

Gunnar Jensen jobber for tiden som kjøkkensjef på Mathallen Tromsø, der han også er medeier. På fritiden er han kaptein på Det Norske Kokkelandslaget Junior, for årene 2019-2020.

Jens Peter Kolbeck er kanskje Danmarks mest kjente og internasjonale kokk. Han tok sølv i Bocuse d’Or 1993 – bak Bent Stiansen som tok gull. Han har arbeidet på noen av Frankrikes beste restauranter, og har jobbet som kjøkkensjef ved Det danske slott.

Kjetil Gundersen jobber i dag som key-account for Bama Storkjøkken. Han har vært rådgivende kokk ved Gastronomisk institutt, og er sertifisert WACS-dommer på A-nivå. Han har vært dommer i en rekke internasjonale konkurranser.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS