Kjedesjef i Nortura Proff, Birger Frimo mottar prisen av innkjøpssjef i Nores Mette Aarø-Stillesby (til venstre) medlemsrådgiver i Nores, Inger Voie.

Best pinnekjøtt fra Nortura

Nortura har vunnet årets kåring av det beste pinnekjøttet.

Publisert
Vinnerne fra Nortura Proff. Fra venstre Mats Davidsen Raa, Birger Frimo, Mona Kloster, Martin Haugsvær og Brita Hesthamar.

Kåringen ble i år gjennomført for 28.året på rad – av innkjøpsorganisasjonen Nores SA.

Pinnekjøttkåringen fant sted på Grand Hotel Terminus i Bergen, der 130 Nores-medlemmer innen hotell- og restaurantbransjen smakte seg gjennom pinnekjøtt fra fire leverandører i en blindtest.

Smak, utseende og konsistens

Evalueringskriteriene var smak, utseende og konsistens og leverandørene var Nortura, Brakstad, Grilstad og Fatland, som alle leverte pinnekjøtt av god kvalitet.

– Det er med stor stolthet vi mottok prisen, og jubelen står i taket helt tilbake til det produserende anlegget i Sogndal, sier kjedesjef i Nortura Proff, Birger Frimo.

Jevn kvalitet

– Nøkkelen i år tror jeg var den jevne kvaliteten på det som ble servert, slik at alle fikk stykker som så og smakte mer eller mindre likt. Nortura Sogndal med Unn Sjøthun Uglane i spissen legger mye jobb i å finne det beste råstoffet som skal gå til pinnekjøtt, fortsetter Frimo.

– De inviterte medlemmene utfører testen med stor entusiasme og profesjonalitet. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift. I 2015 kjøpte Nores’ medlemmer over 50 tonn og kvaliteten er av stor betydning, sier innkjøpssjef i Nores, Petter Ravik.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Nores SA

Nores er en av de ledende innkjøpsorganisasjonene i Norge og Sverige.

Medlemmene består av veletablerte hoteller og restauranter, både enkeltbedrifter, eiergrupperinger og kjeder.

Samlet innkjøpsvolum i 2016 er over 2,5 milliarder kroner.

Les mer på Nores.no

 

Powered by Labrador CMS