Henrik Dahl Jahnsen Vinkelner2
Henrik Dahl Jahnsen Vinkelner2

Henrik Dahl Jahnsen vant vinkelner-NM

Henrik Dahl Jahnsen vant finalen i det norske mesterskapet for vinkelnere, som nylig ble arrangert på Latter i Oslo, der over 400 tilskuere var på plass. Samtidig vant Sigurd Eilerås Young Sommelier 2014.

Publisert

Henrik Dahl Jahnsen vant det norske mesterskapet for vinkelnere i 2014. (Foto: Vinkelner.no)

Dahl Jahnsen arbeider hos Bølgen & Moi i Kristiansand. Andreplassen gikk til Simon Zimmermann fra Ylajali, mens Aleksander Iversen fra Cru vin og kjøkken i Oslo ble nummer tre.

Iherdig vinner

Årets vinner av NM for vinkelnere, Henrik Dahl Jahnsen, har flere mesterskap og konkurranser bak seg. Men det er likevel bare tre år siden den nå 23-årige vinkelneren vant Young Sommelier.

At trening er viktig, er den nybakte norgesmesteren et veldig godt bevis på. Henrik er kjent som en veldig iherdig student som har vært på Vinkelnerlandslaget siden september 2012. Ikke bare har han vinbakgrunn, men også kokkeutdannelse.

400 personer fulgte finalen

Disse var med i norsk mesterskapet for vinkelnere i 2014. (Foto_ Vinkelner.no)

Over 400 personer fulgte den spennende finalen under norsk mesterskap for vinkelnere som ble arrangert søndag 9. februar.

Norges vinkelnerelite var samlet. Seks deltagere deltok frem til semifinalen, før tre finalister var igjen på scenen da avgjørelsen falt.

Les hvem som var med i konkurransen her

Young Sommelier 2014

"

Deltakerne i Young Sommelier 2014. (Foto: Vinkelner.no)

19-årige Sigurd Eilerås tok en for ham selv overraskende seier i årets Young Sommelier. Dette var hans første konkurranse noen sinne.

Eilerås er fortsatt lærling, og ifølge sjefen hans på Måltid, Linn Mjelde, er han et naturtalent som hun oppdaget da de arbeidet sammen på Engø Gård.

I tillegg til Eilerås var også Bertalen H. S. Pedersen fra Bakgården og Erik Strugstad fra Rica Nidelven med i den avgjørende finalekampen i Young Sommelier 2014.

Les mer på Vinkelner.no

"
Powered by Labrador CMS