LioraLeviNordiskMesterVinkelner

Norge har Nordens beste vinkelner

Liora Levi fra Vinoteca i Oslo ble nordisk mester for vinkelnere i Helsinki i Finland i helga. Og ikke nok med det; Francesco Azzarone sørget for norsk dobbeltseier i mesterskapet da han fikk delt sølvmedalje. Det er tredje gang Norge vinner dette mesterskapet.

Publisert

Liora Levi fra Oslo ble nordisk mester for vinkelnere i Helsinki i Finland i helga. (Foto: Vinkelner.no)

– Dette er utrolig gøy, så utrolig morsomt, sier en opprømt Liora Levi til Dagbladet etter seieren,

Teori og praksis

"

Francesco Azzarone (til høyre) sørget for norsk dobbeltseier i mesterskapet. Vinneren Liora Levi i midten. (Foto: Vinkelner.no)

I konkurransen måtte deltakerne gjennom ti ulike øvelser, alt fra teori, til smaking av vin, brennevin og kaffe.

– Jeg har fått veldig god hjelp på veien, både av Francesco og Ken Engebretsen, treneren til Norges vinkelnerlandslag. Francesco gjorde det veldig bra, og det er han som skal representere Norge i VM og EM neste år, sier Levi, som legger til at hun tror at kollegaen har gode sjanser til å hevde seg.

Både Liora Levi og Francesco Azzarone er for øvrig på det norske landslaget for vinkelnere og medlemmer av Norsk Vinkelnerforening.

Historisk prestasjon

Det er kun to nordmenn som har vunnet Nordisk Mesterskap for vinkelner tidligere, nemlig Robert Lie, Dagbladets vinanmelder, og Merete Bø, visepresident i vinkelnerforeningen, og vinjournalist i Dagens Næringsliv.

Bø var dommer i konkurransen, men fikk ikke lov til å dømme finalen ettersom det var to nordmenn med i toppen.

Levi er den tredje kvinnen noensinne til å stikke av med seieren i Nordens mest prestisjetunge vinkonkurranse. Og dette er første gang Norge stikker av med både gull og sølv.

Les mer på Vinkelner.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS