Pål Semb Johansson

Ny administrerende direktør i Nores SA

Nores SA har ansatt den erfarne bransjemannen Pål Semb-Johansson som ny administrerende direktør.

Publisert

Pål Semb Johansson er ny administrerende direktør i Nores. (Arkivfoto)

Han kommer fra stillingen som managing partner i konsulentselskapet Horwath HTL og har lang erfaring fra hotell, restaurant og reiseliv, blant annet som kommersiell direktør og senior vice president i Rica Hotels.

Overtar etter Eilif Andreassen

Semb-Johansson overtar stillingen etter Eilif Andreassen, som går av med pensjon. Andreassen har vært ansatt som leder for selskapet i 35 år, og har bygget Nores SA opp fra et relativt lite innkjøpssamarbeid til å bli en av de ledende skandinaviske innkjøpsorganisasjoner.

Nores har en bred medlemsmasse med mange svært profilerte medlemsbedrifter, der de har til felles at kvalitet og et godt utvalg har stor betydning.

– Det å ha søkelys på innkjøp blir stadig viktigere for at bedrifter skal oppnå god lønnsomhet, og Nores er helt i første rekke innen dette området. Jeg ser frem til å få være med å utvikle selskapet videre sammen med medlemmene og dyktige medarbeidere i Nores, sier Pål Semb-Johansson.

Innkjøp får stadig større betydning

– Innkjøp får stadig større strategisk betydning for stadig flere bedrifter i horeca-næringen og vi ser at interessen for å tilknytte seg innkjøpsorganisasjoner er økende. Spesielt i tider med økonomisk usikkerhet får innkjøp en sentral plass i virksomhetsstyringen. Nores SA er svært tilfreds med Pål Semb-Johansson som Eilif Andreassens etterfølger. Solid kompetanse og innsikt er viktige egenskaper som skal sikre Nores SA sin posisjon også i fremtiden, sier styreleder Torleif Høyvik.

Nores SA

Nores er en innkjøpssammenslutning for det norske - og svenske horeca-markedet. Medlemmene er veletablerte og profilerte aktører, både enkeltbedrifter, eiergrupperinger og kjedesammenslutninger.

Samlet innkjøpsvolum i 2015 er beregnet til vel 2,5 milliarder kroner. Avtalesortimentet består av over hundre leverandører, som dekker de fleste behov innen mat, drikke, non-food, vaskeri osv.

I tillegg til de store grossistene og merkevareprodusentene, samarbeider Nores også med mindre produsenter med typisk lokalpreg på sine produkter.

Nores er basert på «non profit». Det innebærer at alle økonomiske ytelser som fremforhandles med leverandører uavkortet går til medlemmene, med fratrekk av kostnader til drift av organisasjonen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS