Espen Ramnestedt Foto Georg Mathisen

Ramnestedt til Kystens Mathus i Tromsø

Espen Ramnestedt, som i fjor ble Arktisk Kokk, blir ny kulinarisk leder på Kystens Mathus i Tromsø. Det betyr at han får det overordnede ansvaret for alt som kommer ut på kjøkkenet. Han tiltrer offisielt 1. september.

Publisert

Espen Ramnestedt blir ny kulinarisk leder for Kystens Mathus i Tromsø. (Foto: Georg Mathisen)

43-åringen, som opprinnelig kommer fra Sortland, har solgt sin restaurant Smak i Bodø. Den regnes som en av Nord-Norges aller beste restauranter, og er er én av tre nordnorske restauranter nevnt i den den nordiske utgaven av restaurantguiden White Guide.

Les også: Ramnestedt ble Arktisk Kokk 2014 (publisert september 2014)

En «het» potet»

– Vi er svært fornøyde med å ha med Espen på laget. Han er en «het» potet, og vi er veldig glade for at vi får hans kompetanse i mathuset, sier daglig leder ved Kystens Mathus, Thomas Hafstad til Itromso.no.

Lokal mat

"

Lofoten og Vågakallen fra Engeløya i Steigen. (Foto: Morten Holt)

– Jeg ser Kystens Mathus som en unik mulighet til å få bundet sammen produsent, leverandør og restaurant i et tett samarbeid under samme tak for å klare å fremme den nordnorske matprofilen, sier Ramnestedt, som i sine 20 år som kokk har vært en forkjemper for lokal nordnorsk mat.

Les hele saken på Itromso.no

Åpner restaurant og hotell i Lofoten

"

Linda og Espen Ramnestedt åpner også restaurant og hotell på Reine i Lofoten. (Foto: Colourbox.com)

Espen Ramnestedt har drevet restaurant Smak i Bødø sammen med kona Linda. De har tidligere også drevet restaurant på Reine i Lofoten, og nå flyttes restauranten tilbake.

Lørdag 25. juli er siste åpningsdag for Smak i Bodø, og snart reåpnes restauranten på den andre siden av Vestfjorden, der restauranten skal kombineres med hotelldrift.

Saken fortsetter under bildet

Kystens Mathus i Tromsø. (Foto: Georg Mathisen)

– I første omgang ligger søkelyset på å sluttføre alt arbeidet med Smak. Nå utsettes planene i Lofoten litt til, og da tar jeg jobben i Tromsø i mens. Planen vil omsider være å komme i gang ute på Reine, sier Ramnestedt til Bodonu.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS