Clarion Hotel Royal Christiania1
Clarion Hotel Royal Christiania1

Kjøper Royal Christiania

Petter A. Stordalens Nordic Choice Hotels har drevet Clarion Hotel Royal Christiania i en årrekke. Nå kjøper også Stordalen bygget sammen med Varner.

Publisert

Petter A. Stordalen går inn på eiersiden på Clarion Hotel Royal Christiania. (Foto: Morten Holt, arkiv)

– Royal Christiania er en av hovedstadens flotteste og viktigste eiendommer. Sammen med Varner har vi nå en enestående mulighet til å videreutvikle et av Oslos mest spennende kvartal. Vi har både investeringsevne og visjonen på plass, og gleder oss til å begynne arbeidet, sier Petter A. Stordalen.

– Visjonen for Clarion Hotel Royal Christiania er å skape et førsteklasses kongresshotell som setter Oslo på kartet som kongressby, som styrker Oslo som miljøby, og som lager positive ringvirkninger langt utenfor hotelltrappa, sier Stordalen videre i pressemeldingen.

Stor sentral eiendom

Clarion Hotel Royal Christiania ligger sentralt i Oslo. (Foto: Arkiv)

Eiendommens samlede areal utgjør om lag 42 000 kvadratmeter, og består av både hotell, handel, kontor og parkering. Hotellet som ble oppført til vinter-OL i Oslo i 1952, heter i dag Clarion Hotel Royal Christiania, og driftes av Clarion Hotels – som inngår i Stordalens hotellselskap Nordic Choice Hotels.

Utbygging kan gi totalt 815 hotellrom

Den tidligere byggherren DNB Liv har sammen med Nordic Choice Hotels, arbeidet med utbyggingsplanene for Clarion Hotel Royal Christiania. Blir utbyggingsplanene godkjent av byutviklingskomiteen og bystyret i Oslo, vil de nye eierne investere nærmere én milliard kroner i oppgradering av eiendommen.

Planene innebærer blant annet bygging av en ny fløy med 16 etasjer, som til sammen vil gi hotellet 815 rom, samt en konferansesal med plass til 1000 mennesker. Ambisjonen er å skape Oslos største og grønneste konferansehotell.

DNB Liv på eiersiden siden 1999

Administrerende direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom, som drifter DNB Livs eiendommer, er godt fornøyd med salget og ønsker de nye eierne lykke til med planene.

– DNB Liv har vært på eiersiden siden 1999, og samarbeidet med Nordic Choice har vært fruktbart og spennende. Derfor er det ekstra hyggelig at de nå går over på eiersiden og kan videreutvikle planene vi sammen har arbeidet med frem til nå, sier Gro K. Boge.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av enighet om endelig kjøpekontrakt og godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS