Sommerfruktsmoothie

Frisk opp sommeren med soyasmoothies

Smoothies kommer opprinnelig fra varmere himmelstrøk som; India, Malaysia, Middelhavslandene og Midt-Østen, hvor de lages av frukt, yoghurt og honning. Alt du trenger for å lage velsmakende og sunne smoothies er kreativitet og en god blender.

Publisert

Tenk deg en varm sommerdag og det eneste du har lyst på er noe friskt og lettfordøyelig å drikke: finn frem din favorittfrukt, bær eller grønnsaker, soyabasert alternativ til yoghurt eller soyadrikk og kjør i blenderen. Snakk om sunnhet i hver munnfull.

- Soyasmoothie er genialt enten til frokost, mellommåltid eller dessert. Alpro soya naturell har et lavt sukkerinnhold og du kan virkelig unne deg noe godt med den beste samvittighet. Flere av Alpro soya-produktene har vunnet en rekke smakstester, både i Norge og i andre land, og egner seg svært godt i smoothies, sier Ann-Helen Haaning Johnsen i Alternativ mat.

Ernæringsmessige fordeler med soya

Soyamat og -drikke har en rekke interessante ernæringsmessige fordeler. Disse matvarene inneholder soyaprotein som er et høykvalitetsprotein. Alpro soya-drikker og soyabaserte alternativer til yoghurt har også et lavt innhold mettet fett. En 250 ml porsjon kalsiumberiket Alpro soya-drikk gir deg 38 % av det anbefalte daglige inntak av kalsium.

Alpro soya-serien er 100 % vegetabilsk og inneholder ikke laktose. Derfor kan vegetarianere, veganere og mennesker med melkeproteinallergi eller laktoseintoleranse nyte Alpro soya. Soyabønnene som Alpro bruker i sine produkter er frie for GMO.

Bruk frossen frukt

Sjokoladesmoothie.

Smoothies blir tykkere og kaldere hvis du bruker frossen frukt. Kutt gjerne opp frisk frukt og pakk det i porsjonspakninger før du fryser det. Da er det fort gjort å lage en smoothie når lysten melder seg! Er ikke smoothien tykk nok, putt i et par isbiter og kjør blenderen til de er knuste. Smoothies smaker aller best når de er helt nylaget. Ønsker du å lage dem i forkant, vil du oppleve at de begynner å klumpe seg etter ca. 20 minutter. Dersom det skjer, rør manuelt eller kjør blandingen i blenderen i 1 minutt. Da vil den få tilbake sin kremaktige og myke konsistens. Du kan også fryse ferdiglaget smoothies. Bare pass på at emballasjen er stor nok siden innholdet kan øke i volum når du fryser det.

Les mer på websiden www.alprosoya.no

Tre smoothies-forslag

Sjokoladesmoothie (2 personer)

* 300 ml Alpro soya Yofu naturell (soyabasert alternativ til yoghurt)

* ½ banan

* 2 ingefærkjeks eller pepperkaker/-nøtter

* Mørk sjokolade

"

Sommerfruktsmoothie.

Fremgangsmåte: Skrell og del bananen i biter og knus kjeksene. Smelt sjokoladen i varmt vannbad og tilsett de andre ingrediensene. Kjør i blender og nyt!

Tips: Legg smoothien i fryseren i 30 minutter. Da blir den superfrisk!

Sommerfruktsmoothie (4 personer)

* 100 ml Alpro soya Yofu med frukt/bær (velg mellom blåbær, skogsbær, jordbær mm.)

* ½ banan

* 1 ss honning

* 100 g friske sommerfrukter eller bær

Fremgangsmåte: Skrell og del bananen i biter. Sommerfrukter kan f.eks. være jordbær. Kjør alle ingrediensene i en blender. Hell i glass sammen med noen isbiter.

Café Frappé (4 personer)

Café Frappé-smoothie.

Den siste oppskriften er ikke akkurat en klassisk smoothie, men en frisk og kald kaffebasert oppskrift til deilige, varme sommerdager:

* 1 ss frysetørret kaffe (instant coffee) i liten kopp varmt vann

* 2 ss fint strøsukker

* 300 ml Alpro soya drikk naturell (fersk eller UHT/langtidsholdbar)

* 50 ml Alpro soya Cuisine (soyabasert alternativ til matfløte)

* 4 isbiter

* Kakaopulver

Fremgangsmåte: Ha kaffen (lett avkjølt), sukker, soyamatfløte og soyadrikk i en blender. Kjør blenderen inntil du får en skummende masse. Hell blandingen i høye glass og putt en isbit i hvert glass. Dryss over kakaopulver og server med sugerør.

Tips: Dersom du liker smaken av kanel, kan du erstatte kakaopulveret med kanel.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS