Apal1LekveFotoSigridSeim

Apal eplebrennevin fra Hardanger

Fra november er det mulig for kunder over hele landet å bestille Apal eplebrennevin fra Hardanger på sitt lokale vinmonopol. Produsenten bak eplebrennevinet, Nils Lekve fra Hardanger Saft- og Siderfabrikk, er spent på mottakelsen.

Publisert

Nils Lekve med Apal eplebrennevin fra Hardanger. (Foto: Sigrid Seim, Hordaland)

– Tre år er gått siden jeg starten med å destillere sider. Det ligger mye arbeid bak de 1200 flaskene som nå er klare. Å produsere eplebrennevin er et fag og jeg hadde aldri turt å satse på dette uten hjelp fra franske Herve Duclos. Han har vært i Ulvik flere ganger og gitt meg gode råd undervegs i prosessen.

Alternativ til konjakk

Eplebrennevinet er et alternativ til konjakk. (Foto: Sigrid Seim, Hordaland)

Eplebrennevinet er et smakfullt alternativ til konjakk. De edle dråpene er laga av sider, og brennevinet er lagra på franske eiketønner i tre år. Apal har en flaskestørrelse på 0,5 liter og en alkoholprosent på 38 %.

Navnet som Lekve har valgt på sitt nye produkt er et dialektord for eple eller epletre.

Namnet Apal er eit dialektord for eple eller epletre. (Foto: Sigrid Seim, Hordaland)

– Jeg ønsket et godt norsk navn. I tillegg til Apal har jeg valgt å ta med Hardanger eplebrennevin som tilleggsnavn slik at kundene ikke skal være om tvil om hva dette er.

Hardanger Saft- og Siderfabrikk

Hardanger Saft- og Siderfabrikk ligger innerst i Hardangerfjorden på fruktgarden Lekve i Ulvik. Det er en tradisjonell fruktgård med stor produksjon av eplemost og sider. Her er det også nytt moderne brenneri for produksjon av eplebrennevin.

Hardanger Saft- og Siderfabrikk er og en del av Frukt- og Siderruta i Ulvik. Dette tre gårder som tar imot gjester for omvising og smaksprøver.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS