ÅretsPinnekjøttFreddyAgaJohnDvergsdal

Årets beste pinnekjøtt er kåret

Pinnekjøttet fra H. O Grindheim er kåret til sesongens beste av vestlandske mat- og drikkeeksperter. Over 90 fagfolk innen hotell- og restaurantbransjen var i forrige uke samlet på Bryggeloftet og Stuene i Bergen for å kåre årets beste pinnekjøtt.

Publisert

Salgssjef Freddy Aga og fabrikksjef John Dvergsdal hos H. O. Grindheim kunne ta imot diplomet som viser at de har landets beste pinnekjøtt i 2012.

Kåringen gjøres ved en blindtest med påfølgende avstemning, og juryen bestod av vestlendinger med sterke pinnekjøttradisjoner med høye krav til både smak og kvalitet. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende.

Jevnt om topplasseringen

To av kokkene som smakte seg gjennom årets pinnekjøtt. (Foto: Nores)

Kveldens vinner ble H. O Grindheim fra Bergen, men Petter Ravik, som er innkjøpssjef i Nores, kunne avsløre at det var jevnt i toppen. Bare ett poeng skilte mellom produsenten på tredje plass og Gilde som kom inn som en god nummer to. Ravik understreker at kåringen først og fremst er rådgivende, men innrømmer at den nok får svært stor betydning. Nettopp av den grunn offentliggjøres bare første og andreplassen.

Salgssjef Freddy Aga og fabrikksjef John Dvergsdal hos H. O. Grindheim jubler og roper høylytt «yes!» mens de får overrakt diplom for årets pinnekjøtt 2012.

60 tonn hvert år

– Grindheim er et godt gammelt firma, men mange kokker kjenner ikke til oss slik de gjorde for 15 år siden da vi hadde flere utsalg. I dag har vi kun fabrikken igjen, sier Aga og konstaterer at konkurransen er et godt virkemiddel til å få vist frem deres produkter. Likevel er det kjøkkensjefen som sitter med mye av nøkkelen på hvordan det ferdige resultatet blir, sier John Dvergsdal.

H. O Grindheim produserer rundt 60 tonn med pinnekjøtt hvert eneste år og salgssjef Freddy Aga er svært takknemlig for prisen.

Fra 1893

Grindheim har produsert pinnekjøtt til Hordalendinger gjennom fire generasjoner, fra 1893 og til i dag. Fremdeles benyttes de gode gamle produksjonsmetodene, som sier hele lammesider uten bog, skånsom salting uten bruk av nitritsalt og tre ukers tørketid. Kjøttet skal vannes ut ”natten over” før det tilberedes.

Konkurransen og pinnekjøttsmakingene ble arrangert av innkjøpspartneren Nores, som representerer bransjens mest fremtredende og profilerte bedrifter. Andre pinnekjøttleverandører som nådde opp til årets finale og som ble smakt på under blindtesten var Brakstad, Enghav, Gilde og Grilstad.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS