BulleitBourbon1

Historien om Bulleit Bourbon

I følge Tom Bulleit, som står bak det vi i dag kjenner som Bulleit Bourbon, ble denne whiskyen første gang produsert i 1830. Det var hans tippoldefar, Augustus Bulleit, som satte seg som mål å skape en bourbon med unik smak. Etter å ha eksperimentert i lang tid kom han frem til en bourbon med en karakter han elsket.

Publisert

Under en transport av hans bourbon fra Kentucky til New Orleans, forsvant Augustus Bulleit. Hva som skjedde med ham er fremdeles ukjent. 100 år senere var det altså hans tippoldebarn som pustet nytt liv i produksjonen.

Toms livslange drøm hadde vært å gjenopplive familiens bourbon arv, som startet for mer enn 150 år siden.

Gammel oppskrift

Bulleit Bourbon lages fortsatt etter gammel oppskrift og kun ingredienser av høyeste kvalitet blir benyttet. Whiskyens finesse og kompleksitet stammer fra den unike blandingen av rug, mais og byggmalt, sammen med spesielle stammer av gjær.

Fordi Bulleit Bourbon har et spesielt høyt innhold av rug, har den en kraftig og krydret karakter med en distinkt, fyldig og ren finish. Lukten er preget av tørkede frukter over fat med vanilje og fargen er dyp oransje.

Bulleit Bourbon destilleres og lagres fortsatt i små batcher. Vann som er filtrert gjennom Kentucky-kalkstein danner grunnlaget for Bourbons karakter. Bulleit lagrer sin bourbon til den er klar, enkelt og greit. Resultatet tappes over på en prisvinnende designflaske.

Lovprist whisky

Under San Francisco World Spirits Competition, den mest prestisjefulle i USA, har Bulleit Bourbon fått mange priser opp igjennom årene. I 2011 ble de belønnet med gullmedalje.

I 2008 beskrev Annual International Review of Spirits Bulleit Bourbon som “eksepsjonell” og gav den gullmedalje. Dommerne beskrev Bulleit Bourbon på følgende måte:

"Deep amber color. Highly polished aromas of creamy vanilla, pickling spices, and buttery pralines. A delicate, silky entry leads to a dry-yet-fruity medium-to-full body of honeyed grain, sweet baking spice, vanilla bean, and pralines. Finishes with a long, rich fruity caramel, peppery spice and mineral accented fade. An elegant sipping or mixing bourbon."

I Spirit Journal har eksperten F. Paul Pacult gitt Bulleit Bourbon fire av fem stjerner. Han beskrev Bulleit Bourbon på følgende måte:

"A highly recommened distilled spirit whose attributes, in the opinion of the author, are of exemplary quality and character within the established standards of its category. An outstanding product which is worthy of a search."

Les mer om Bulleit Bourbon her

"
Powered by Labrador CMS