Kokebøker2012

Kokebøker til jul

Høsten er høytid for bokslipp, og det har kommer mange nye koke- og matbøker de siste månedene. Her er et lite knippe fra Cappelen Damm.

Publisert

Foto: Morten Holt

En annerledes kokebok

IVår ære og vår matblir vi med leseren inn på kjøkkenet til forfatterne Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggen. Her forteller de hva de gjør når de lager mat og hvorfor. De røper smakfulle hemmeligheter, og vi får vite hva slags mat som må til når litteratur skrives. Her er full pakke: fra Torgrims amerikanske frokost, gjennom lunsjmåltider,småretter, supper, forretter, hovedretter og desserter til Gerts gedigne ostefat.

Det vil videre bli et gjensyn med Gerts og Torgrims romanfigurer (som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av god mat) med et lite utvalg fra den skjønnlitterære backlisten .I tillegg til hjemlige favoritter fra Nygårdshaugs Tynset og Eggens Elg i solnedgang, får vi innblikk i matens betydning i den litterære research og blir med til Lisboas bakgater, Egypts pyramider, franske restauranter, New Yorks Harlem, mexicanske cantinaer, sveitsiske alper, spanske tyrefekterarenaer og Berlins matmarkeder.

Forfattere: Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggen.

ISBN: 9788202363628

Pris: 399 kroner

Forlag: Cappelen Damm (Cappelendamm.no)

Kokebok fra matmisjonærer

Matmisjonenpresenterer noen av de mest inspirerte matbloggerne og deres beste hverdagsoppskrifter. I oppskrifter og tekster hylles de gode råvarene, hobbykokken og ekte matglede. Det handler om mattradisjoner, ren og naturlig mat, mat og miljø, slow food, økologisk og kortreist mat. Boka inneholder oppskrifter på ekte og naturlig mat, som langstekt lammelår, kylling i vin, sushi, bondeomelett, eltefritt ostebrød, linsecurry, tomatpesto, vafler, karamellisert eplemos mm. Med oppskrift på ingefærøl og spritser og oversikt over naturlig vin.

Matbloggerne er Cecilie K. Ødegård fra Lekkermunn.no, Olav Birkeland fra Hobbykokken.no, Tor Erik Gregersen fra Ordentligmat.no, Marie-Louise Uldbæk Stephan fra Veggis.samaraga.com, Louise Brunborg-Næss fra Restemat.blogspot.no, Ina Johnsen fra Matpaabordet.com, Henrik J. Henriksen fra Palatist.wordpress.com, Ina Shelby fra Kjøkkentjeneste.no, Lene Aarnes Westerhaug fra Kraftbyraa.com og bokas forfatter Hanne Stensvold fra Matmisjonen.no.

Forfatter: Hanne Stensvold.

ISBN: 9788202382513

Antall sider: 216

Pris: 399 kroner

Forlag: Cappelen Damm (Cappelendamm.no)

Søndagsmiddag på menyen

Marit Røttingsnes Westlie, eller Fru Timian (Frutimian.no) byr på sine aller beste søndagsmiddager, mat laget fra bunnen av, i bokaSøndagsmiddag. Boka inneholder både lettlagde, men raffinerte middager og nydelige, mektige retter som krever mer tid for å utvikle den gode smaken. Prøv for eksempel langstekt ribberull med urter, spansk skalldyrgryte eller fylte kyllingbryst. Dessert og kake til kaffen unner vi oss på en søndag, og her får du blant annet smake jordbærpai, muffins med sitronkrem og glasur og eplekake med nøtter og karamell.

Oppskriftene er lette å følge, med gode, detaljerte framgangsmåter og forfatterens personlige råd og tips. Bildene av rettene i boka er tatt av fotograf Mette Møller.Røttingsnes Westlie har tidligere utgitt 14 kokebøker.

Forfatter: Marit Røttingsnes Westlie

ISBN: 9788202375560

Pris: 349 kroner

Forlag: Cappelen Damm (Cappelendamm.no)

Kakefest uten karbohydrater

I boka Kakefest (uten sukker og gluten) finner du over 50 oppskrifter på kaker, konfekt, småbakst, dessert og drikke - alt uten sukker og mel. Det er brukt sunne og naturlige søtningsmidler. Prøv alt fra den klassiske bløtkaken med krem og friske bær, muffins med topping, rullekake og skoleboller til biscotti, karameller, sjokoladefondant, ostekake, semifreddo, kakao og lemonade. Du finner også tips og råd om nyttig bakeutstyr, teknikker og oppbevaring, samt viktig informasjon om spesielle lavkarboingredienser. Dr.med. Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert, og forfatteren bak salgssuksessen Frisk med lavkarbo. Hun driver Dr. Hexebergs klinikk og startet i 2012 Lavkarboklubben.no. Birte Storaker er medforfatter på Frisk med lavkarbo – frokost og kostholdsveileder.Kristin Kjellmo Vorkinn er hobbykokk som er oppvokst på gård med tilgang til de beste råvarene. Bildene i boka er tatt av Synøve Dreier.

Forfattere: Sofie Hexeberg, Birthe Storaker, Kristin Kjellmo Vorkinn.

ISBN: 9788202370763

Antall sider: 176

Pris: 349 kroner

Forlag: Cappelen Damm (Cappelendamm.no)

Powered by Labrador CMS