BakerHansenKongeloff2

Kongelig loff til folket

– Endelig kan vi presentere Kong Olavs favoritt til det norske folk, sier Baker Hansen-eier og styreformann Morten Hals. Baker Hansen har levert baker- og konditorvarer til kunder på Østlandet i over 150 år. Nå relanseres kongefamiliens gamle favoritt Kongeloff.

Publisert

Loffen Baker Hansen i dag presenterer har en unik historie. Da Dronning Maud kom til Norge fra England etter unionsoppløsningen, hadde hun med seg sin egen spesielle loffoppskrift. Denne ble overlevert Baker Hansen, som leverte brød- og konditorvarer til Slottet. Fra den dagen og frem til Kong Olav V døde i 1991, leverte Baker Hansen daglig loff laget på denne oppskriften til Det Kongelige Slott.

I år relanserer Baker Hansen den kongelige loffen og gjør dermed et stykke av den norske matkulturhistorien tilgjengelig for alle.

Les også: 150-årsjubileumsbok fra Baker Hansen

Sterke tradisjoner

– I Baker Hansen har vi gjennom 150 år vært en svært viktig tradisjonsbærer i det norske baker- og konditorfaget. Både kongehuset og innbyggerne på Østlandet har kunnet regne med oss i mange generasjoner, sier Hals.

På kundelisten finner man blant andre Kong Olav, Dronning Maud og Fridtjof Nansen. Nå relanserer bakeriet et produkt etter oppskriften som ble brakt personlig fra Dronning Maud til Slottet i Oslo.

Tradisjonelt bakverk på sitt beste

Morten Hals i Baker Hansen hevder dette er tradisjonelt bakverk på sitt beste i en tid der kosthold og matkultur er i endring.

– Verden er blitt vårt matbord. Heldigvis er nordmenns tilnærming til mat og kosthold er svært annerledes nå enn da Dronning Maud kom til landet. Et globalisert matfat er likevel ikke det samme som å si at man ikke skal ta vare på vår egen matkultur. Derfor er det morsomt for oss å kunne tilby et tradisjonelt produkt med sterk historie til våre kunder.

Den nye loffen vil være i salg fra torsdag 30. august i alle Baker Hansens utsalgssteder.

Oppskrift på Kongeloff

" 2 dl. vann 1 dl. melk 60 g smør 600 g hvetemel 35 g sukker 10 g salt1 pakke gjær

Fremgangsmåte: Varm opp vann, melk og smør til fingervarmt, 37 grader. Bland mel, sukker og salt (alt det tørre), smuldre i gjæren, hell det i væsken og elt sammen. Elt til deigen blir smidig (ca. 10 min.). Dekk til bollen. La deigen heve 40 min. på et lunt sted. Strø mel på bordet, og lag et eller to brød av deigen. Legg disse i smurte bakeformer. La heve ca. 30 min. eller til deigen er ca. dobbelt størrelse. Stek brødene ca. 40 min. på temperatur 200 grader til de får en gylden brun skorpe.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS