MatFraTromsLOGO

Mat fra Troms markerer seg under Matstreif i Oslo

At Troms fylke har et fantastisk spiskammer, er i ferd med å nå ut til de fleste i matbransjen. Her finnes noen av verdens beste råvarer, og en bredde av produkter som imponerer de fleste.

Publisert

– Aldri har det vært så stor foredling av produkter som akkurat nå, og interessen for Mat fra Troms har økt i takt med denne utviklingen. Det har oppstått i et tett samarbeid og engasjement produsentene seg imellom, selv om de kommer fra ulike arenaer og segmenter innen matbransjen, noe som ytterligere har økt kvaliteten på disse produktene. Dette har for alvor satt Troms fylke på det gastronomiske kartet, skriver Mariann Sandnes og Jørn Hoel, henholdsvis delegasjonsleder og pressekontakt for Mat fra Troms under Matstreif, som arrangeres i hovedstaden førstkommende helg.

– Det er med stolthet vi presenterer vår kulinariske identitet under Norges største matfestival, Matstreif, på Rådhusplassen i Oslo 14. og 15.september. Hit kommer et utvalg av produsenter fra vårt matrike fylke, for å presentere noen av deres beste produkter. Mat fra Troms vil være sterkt representert under selve festivalen, men starter allerede dagen før med en lukket presentasjon rettet mot fagpersoner innen matbransjen, skriver de to.

Arrangementene på Matstreif er et av flere fellestiltak i Matstrategi for Troms, som er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fylkesmannen i Troms, Norges Råfisklag og Bioforsk Holt.

Produsentene

Produsentene i delegasjonen fra Troms Består i år av:

Verdde AS (reinkjøttprodukter)

Gourmet Lyngen AS (lammeprodukter)

Lyngen Reker AS (rekeprodukter)

Tine Meierier Storsteinnes (hvit geitost og nøkkelost)

Kaikanten Delikatesser AS (Bacalao)

Tromspotet AS (Gulløye)

”Disse produsentene representerer en del av det fantastiske mangfoldet av mat som vårt fylke har å by på, og de vil presentere ulike småretter både på Kulinarisk Akademi, og på vårt eget stand på Matstreif. Vi er stolt over å ha med vår kjente artist, matskribent og matentusiast Jørn Hoel, som vil bidra til at gjester og besøkende blir kjent med smaker og kultur fra vårt fargerike matfylke”, heter det i pressemeldingen fra Mat fra Troms.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS