NøgneØPriser

Medaljedryss til Nøgne Ø

Nøgne Ø har fått både gull og bronse i den internasjonale sakekonkurransen London Sake Challenge. – Normalt er jeg ikke opptatt av plasseringer i konkurranser, men jeg ble overveldet over hederen under London Sake Challenge erkjenner sakemester hos Nøgne Ø, Kjetil Petersen Jikiun.

Publisert

Sakebrygger Brock Bennett og designer Tor Jessen (t. h.) med medaljesakene. (Foto: Baard Larsen)

”Det ble én gull og en bronse til våre to saker under et uformelt VM for sakeprodusenter i England fredag.Nå kommer japansk TV på besøk for å lage innslag om oss, som er Europas eneste produsent”, opplyses det i en pressemelding fra Nøgne Ø i Grimstad.

Les mer om London Sake Challenge her

Fantastisk

" – Vi hadde to saker med og oppnådde gull og bronse, Yamahai Motoshibori, Junmai-shu. Dette er en fantastisk prestasjon, erkjenner sakemester og medeier Kjetil Petersen Jikiun.– Nøgne Ø er den eneste produsenten i Europa og har under tre års erfaring på dette området. Men dette er bare starten. Med Brock Bennett som medhjelper videreutvikler og forbedrer vi stadig vår sake, røper han.

På japansk TV

Tor Jessen, designer og hjernen bak logoene, kunne sammen med Bennett smile ekstra bredt i helga.

– Når vi vinner noe så stort som London Sake Challenge må jeg få lov til å si at vi nok lager verdens beste sake. For konkurransen er hard, sier Bennett.

Sake fra Nøgne Ø. (Arkivfoto)

– Lørdag kommer i tillegg japansk rikskringkasting til Grimstad og våre lokaler for å lage sak på Nøgne Ø. Vi er det eneste stedet i Europa som lager sake og det tredje utenfor Japan. Medaljene hjalp nok på interessen fra Japan, legger Jessen og medeier Tore Nybø til.

Seks medaljer

Nyhetene fra Helle ved Nidelvens bredder i Grimstad stopper ikke der. For fra Santiago i Chile kommer meldingen om seks medaljer i Sør-Amerikas største ølkonkurranser, der Nøgne Ø hadde med 13 typer.

– Dessverre rekker ingen av oss ned til Chile for prisoverrekkelsen, men den norske ambassaden tar imot medaljene på våre vegne, forteller Jessen.

– Samtidig er Kjetil på vei fra Bergen, hvor det er ølfestival, og til Hong Kong for å promotere vårt øl i Østen. Dette begynner å bli et større og større marked for oss. Samtidig har den Japanske ambassaden i Oslo tatt inn vår sake i sitt sortiment der, sier Nybø.

På flyttefot

Nylig var også Nøgne Ø i møte med ordfører Hans Antonsen i Grimstad kommune og leder av Grimstad næringsråd, Arvid Johannessen.

– Vi trenger med plass og ser oss om etter nye lokaliteter. Så langt peker den gamle Lidl-tomten i Østerhus seg ut som et flott alternativ, men vi har ikke skrinlagt helt håpet om å havne på Haslatangen, forteller Tore Nybø.

– Dersom alt går i orden håper vi å få ha fått en avklaring på dette før jul. Og det passer fint, siden nettopp ferdigproduksjonen av årets juleøl er det vi har brukt mest tid på siden sommeren, avslutter Nybø.

Les mer om Nøgne Ø på deres hjemmeside

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS