La Morra Italienske vinmarker2

Ny importør byr på italienske viner

Arctic Wine Imports er ny aktør i importmarkedet for vin og brennevin i Norge. I tillegg er selskapet en del av Arctic Beverage Group, som ivaretar interessene internasjonalt.

Publisert

Arctic Wine Imports importer blant annet viner fra La Morra i Piemonte (bildet). La Morra er nabobyen til mer kjente Barolo. (Foto: Morten Holt)

– Vi er partnere og medarbeidere med lang fartstid i denne og andre bransjer. Vi har store ambisjoner om solid portefølje utvikling tuftet på grunnleggende forståelse av etterspørsel og bevisst valg av solide og fleksible produsenter som leverer med høy og stabil kvalitet til riktig pris, opplyser Jan-Erik Marthinsen i Arctic Wine Imports.

I juli lanserte Arctic Wine Imports to produkter i basisutvalget til Vinmonopolet.

I tillegg har selskapet åtte produkter i bestillingsutvalget.

Ponte Prosecco Frizzante Trevioso.

– Våre viner kommer fortrinnsvis fra områder i det nordlige Italia og er innenfor et moderat prissegment, opplyser Marthinsen.

Noen av vinene

Dette er de nye produktene i basisutvalget:

Ponte Prosecco Frizzante Trevioso

Fakta: Vinen kommer fra området ved elven Piave i Trevisio-distriktet. Sitrongul med refleksjon av grønt. Lukter av frukt og blomster med hint av grønne urter. Fløyelsmyk og lett. Perfekt alene, som apéritiff eller til lett mat.

Produsent: Viticoltori Ponte, Ponte de Piave, Trevisio, Veneto

Druer: Prosecco

Alkohol: 10,5 %

"

Villabella Ripasso Classico Superior 2009.

Pris: 130 kroner (basisutvalget)

Villabella Ripasso Classico Superior 2009

Fakta: Vinen fikk en gullmedalje i 2011 av “The MUNDUS VINI International Wine Academy” , en meget prestisjefylt pris. Villabella Valpolicella DOC Ripasso Superiore har en klar og dyp rød farge. Dufter intens frukt, kirsebær, blå-bringebær med hint av pepper og kanel. Tørr og fyldig med god struktur og smak av røde frukter, spor av syltet kirsebær og krydder (kanel, nellik og pepper). Passer godt til pasta med kjøttbaserte sauser, grillet kjøtt, vilt, lam og moden ost.

Produsent: Vigneti Villabella, Calmasino, Verona

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara, Rossignola og Negrara

Alkohol: 14 %

"

Delebori Bardolino Chiaretto Classico 2011.

Pris: 180 kroner (basisutvalget)

Et utvalg av vinene i bestillingsutvalget:

Delebori Bardolino Chiaretto Classico 2011

Fakta: Vinen kommer fra vingårder i landsbyene Affi, Bardolino, Cavajon og Lazise langs sørøstre bredden av Gardasjøen i Veneto regionen. Bardolino Classico Chiaretto DOC er typisk veronesisk; klar med duft av villblomster og distinkt aroma av kirsebær. Den er livlig og tørr, ung og frisk, og passer godt til pastaretter, grønn- saker, fisk og lyst kjøtt. Eller simpelthen alene som en aperitiff.

Produsent: Cantine Delibori, Calmasino, Verona

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Alkohol: 12 %

Pris: 100 kroner (bestillingsutvalget)

"

Ponte Aurora Rose SpumanteExtra Dry.

Ponte Aurora Rose Spumante Extra Dry

Fakta: Den kommer fra vingårder nordre området ved elven Piave i Trevisio distriktet. Aurora Rosé Spumante dufter av røde frukter og smaker friskt av bær og frukt. Passer veldig fint som aperitiff eller hele kvelden for den saks skyld. Passer til lett mat.

Produsent: Viticoltori Ponte, Ponte de Piave, Trevisio, Veneto

Druer: Merlot, Cabernet og Pinot Nero

Alkohol: 11,5 %

Pris: 130 kroner (bestillingsutvalget)

Marrone Piemonte Barbera

"

Marrone Piemonte Barbera.

Fakta: Vingården ligger lokalisert i La Morra, i hjertet av Piemonte. Markene har en gjennomsnittshøyde på 300m. Vinen er lagret på eikefat i 12 måneder deretter på flaske i 12 måneder. Den er drikkeklar nå men kan også fint lagres i 5-6 år. Vinen er rubinrød med god fylde. Aromaer av røde og mørke bær. Fyldig og saftig med hint av urter. Passer veldig godt til okse, svin og lyst kjøtt. Egnet til kos foran peisen.

Druer: Barbera (100 %)

Pris: 140 kroner (nyhet i bestillingsutvalget, juli 2012)

Alkohol: 12,5 %

Pressemelding

Powered by Labrador CMS