DebioØkologisk satsing

Nysatsing på økologisk servering

I løpet av høsten dukker Debios serveringsmerker i gull, sølv og bronse opp på spisesteder over hele landet. Serveringsmerkene viser hvor stor del av maten på menyen som er økologisk, og skal løfte frem spisesteder som satser på økologiske råvarer.

Publisert

I dag er det allerede 128 spisesteder i Norge som er godkjent for å servere økologisk mat merket med den velkjente grønne Ø-en.

Dette gjelder både restauranter, kafeer, hoteller, kantiner og andre spisesteder. Alle disse vil med enkle grep kunne ta i bruk de nye serveringsmerkene. Det er den samme godkjenningen som ligger til grunn, men spisestedene må i tillegg kunne dokumentere hvor mye økologisk mat de setter på menyen.

Ekstra tyngde

Serveringsmerkene skal gi en ekstra tyngde til spisesteder som bevisst satser på økologiske råvarer over tid.

Det grønne Ø-merket skal kun brukes i tilknytning til den enkelte økologiske retten eller ingrediensen, mens serveringsmerkene kan vises frem i døra, på menyen, på hjemmesider og brukes i den generelle markedsføringen av spisestedet.

Nivåene

Lignende ordninger er allerede etablert i Danmark og Sverige. Gull-, sølv- og bronsemerkingen representerer de tre ulike nivåene det er mulig å legge seg på.

Gull: Minst 90 prosent av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter.

Sølv: Minst 50 prosent av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter.

Bronse: Minst 15 prosent av innkjøpssummen for mat består av økologiske produkter. Alternativt kan 15 ulike økologiske produkter brukes til enhver tid.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS