Rørosmeierietprodukter1

Storinvestering for Rørosmeieriet

Etter flere år med positive resultater, gjør Rørosmeieriet nå sin hittil største investering. Samtidig antyder de at det kan komme nye produkter til høsten. – Dette er svært gode nyheter, sier markedssjef i Oikos, Reidar Andestad.

Publisert

– Det er mange grunner til å glede seg over suksessen til Rørosmeieriet. De vinner på kvalitet og på tilknytningen til Røros, og de fronter økologisk melkeprodukter på en svært positiv og kreativ måte. At de nå investerer i nytt utstyr sikrer produksjonen framover og bidrar til produktmangfoldet. Oikos gleder seg også stort over at Choice-hotellene nå får tilbake økologisk melk som forsvant da Tine gikk ut som leverandør. Nå kommer den tilbake og produseres av Rørosmeieriet, sier Andestad.

Nytt ”hjerte” i Rørosmeieriet

– Ny mjølk- og fløtepasteur med styring ble satt inn i forrige uke; en investering på ca 2 millioner kroner Dette er selve ”hjertet” i et meieri, og den eldste styringen som nå skiftes ut er over 40 år. Med hjelp fra Rørosbanken og Innovasjon Norge velger vi å investere nå før gamle maskiner stopper opp, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

Kapasiteten halveres nå til 5000 liter mjølk/time.

– Med redusert kapasitet får vi bedre flyt i hele prosessen og det gir rom for flere økologiske meieriprodukter utover høsten fra Rørosmeieriet, sier Lund.

Flere investeringer

Sist i mai ble ny linje for 10 liters bag montert. Senere i høst kommer en linje for yteremballering og tapping av begerprodukter som Røros Rømme.

– Det er Choice-hotellene i hele Norge som nå vil ha økologisk Rørosmjølk til sine hotellgjester. Når kundene kommer til oss, og ønsker våre produkter, må vi prøve å gjøre dem tilfreds, sier Lund, og legger til at de stadig opplever større etterspørsel etter Røros Rømme.

Skapt arbeidsplasser på Røros

Da Tine la ned produksjonen på Røros i 2000, var det 10 ansatte som måtte finne seg annet arbeid. I dag har meieriet 14 ansatte.

– Ved oppstarten i 2001 var vi 4 ansatte. Vi sa den gangen, litt spøkefullt at vi skulle skape flere arbeidsplasser på Røros enn Tine. Selv om det har vært mye arbeid, så synes jeg det er artig å se tilbake på nå at vi har klart det, sier driftsleder og gründer Arnt Langen.

Powered by Labrador CMS