Tavernello1

Tavernello på boks

Tavernello er typisk italiensk og ukomplisert. Vinen er basert i sin fulle helhet på vindruen Sangiovese, som både er en av Italias mest tradisjonsrike og mest brukte vindruer. Nå lanseres den på trelitersboks i Norge.

Publisert

Sanguis Jovis, som er druens latinske navn, omtales i tekster allerede på 1500-tallet, da Soderini skrev at druen gir en meget god vin. Sangiovese utgjør ryggraden i mange italienske viner, og sørger for smaksrike og livlige viner.

Lang vinhistorie

Italienerne kan skue tilbake på en tradisjonsrik vinhistorie, og viner fra verdens nest største vinland har stadig økt i popularitet også utover landegrensene.

Bare siden 2008 har italiensk rødvin opplevd en økning på 34 prosent på Vinmonopolet. Tavernello er mest kjent som Italias bordvin, og serveres til alt fra hverdagsmiddager til festlige lag.

Allroundvin

I en pressemelding heter det at Tavernello Sangiovese Rubicone har fruktig duft av røde bær og har en rund og myk avslutning. Rødvinen kjennetegnes av en lett fylde og frisk avslutning. Tavernello serveres gjerne noe avkjølt til mildere matretter, og anbefales spesielt til italienske matretter og er dermed en utmerket partner til alt fra antipasti til pizza og pastaretter.

Tavernello Sangiovese Rubicone

Druer: Sangoviese (100 %)

Pris: 320 kroner (BiB)

Nettside norsk importør: www.ekjord.no

"
Powered by Labrador CMS