Underberg1

Underberg i mer enn 160 år

Den lille flasken Underberg i gråpapir er kjent for mange. Mange tyr til Underberg for å få fart på fordøyelsen etter et godt måltid, og for mange er den derfor fast følge i tursekken, både på ferie, på langtur i fjellet og til høstjakta.

Publisert

Underberg er tappet i praktiske porsjonsflasker, noe som sikrer at du får i deg den riktig mengde urter og virkestoffer.

Selv om bitterstoffene er dominerende i Underberg, har drikken også tydelige innslag av blant annet lakris og fennikel. Brennevinet byr på en fin sødme sammen med det bitre. Dette uten drikken er tilsatt sukker.

Men husk at selv om Underberg har lindrende egenskaper så er ikke dette medisin, men en alkoholholdig drikk som krever ansvarlig bruk.

Samme oppskriften

Våre forfedre oppdaget tidlig at urter bedrer fordøyelsen. Helt siden antikken er drikke laget av urter, røtter, løv og bark blitt sett på som mirakuløse.

Underberg er intet unntak. I mer enn 160 år har blandingen vært den samme. Oppskriften holdes strengt innenfor familien, noe som har vært et grunnleggende prinsipp i fem generasjoner. Dersom man gifter seg inn i familien Underberg, tar det hele 25 år i ekteskapet før man får innblikk i den hemmelige oppskriften.

Vitenskapelig dokumentert

* I en vitenskapelig studie utført på oppdrag for Underberg (Medical Consulting 2005) ble hele 266 pasienter med fordøyelsesproblemer overvåket.

* Studien viste at etter fire uker hadde i underkant av 90 prosent av pasientene redusert sine fordøyelsesproblemer ved daglig inntak av én porsjon (200 ml) Underberg etter hovedmåltid.

* Studien viste i tillegg at kolesterolnivået ble påvirket i positiv retning.

* Urtedrikken Underberg inneholder også et høyt antall beskyttende antioksidanter.

* Underberg har en beroligende effekt på magen – alltid med samme kvalitet og effekt.

Hemmelig oppskrift i fem generasjoner

Hubert Underberg vokste opp i Rheinberg i Tyskland, med foreldre som drev det vi i dag vil kalle et apotek. Som student i Nederland fikk Hubert smaken på en blandet drikk, som godseiere spedde ut med genever.

Drikken var spesielt god for fordøyelsen, men Hubert la merke til at sammensetningen var tilfeldig og at kvaliteten varierte. Han satte seg derfor som mål å lage en drikk som kombinerte den fordøyende effekten av aromatiske urter med en garanti om alltid å levere samme kvalitet og sammensetning.

Eksperimenterte seg frem

Da Hubert returnerte til Tyskland studerte han flere tradisjonelle oppskrifter og resepter og begynte å eksperimentere. Han valgte nøye ut hver eneste urte, og landet på en kombinasjon av urter fra hele 43 land. Dette er de samme urtene som benyttes i dagens produksjon. Underberg er ikke tilsatt sukker. Den lindrende drikken, med sine gode og stabile kvalitet, ble raskt en suksess i samtiden. Oppskriften var strengt bevoktet. Bare Hubert og hans kone kjente til oppskriften.

Samme dag som Hubert Underberg giftet seg med Katharina Albrecht i 1846 etablerte han selskapet H. Underberg-Albrecht, som i dag er kjernen i Underberg-gruppen. Urtedrikken Underberg Rheinberger Kräuter and Herbal Digestive er fortsatt selskapets viktigste produkt, akkurat som det var for 160 år siden

I dag drives selskapet videre av fjerde- og femtegenerasjon Underberg. Fortsatt er oppskriften strengt bevoktet

I 1949 utviklet Huberts barnebarn, Emil Underberg, porsjonsflaskene. Dette som en garanti til kunden om at innholdet er originalt og for å sørge for at man alltid oppnår maksimal effekt. I dag blir Underberg bare solgt i porsjonsflasker, og nytes av millioner av kunder. Dette gjør Underberg til verdens største leverandør av porsjonsflasker - i mer enn 100 land.

Underberg-gruppen har en årlig omsetning på rundt 500 millioner euro og har en samlet arbeidsstokk på rundt 1000 mennesker.

Underberg 12 pk

Pris: 260 kroner (Vinmonmonpolet)

Underberg 3 pk

Pris: 72 kroner (Vinmonopolet)

Les mer på Underberg.com

"
Powered by Labrador CMS