MacallanWhiskyDyr

Verdens dyreste whisky

Guinness World Records har tildelt The Macallan en plass i historien med tittelen “Most expensive whisky sold at auction”. The Macallan’s 64 Year Old in Lalique, Cire Perdue ble solgt på auksjon for 460.000 dollar eller om lag 2,8 millioner norske kroner.

Publisert

Verdens dyreste whisky...

Inntektene ble i sin helhet gitt til den veldedige organisasjonen Charity: Water. Organisasjonen jobber aktivt med å legge til rette for tilgang til rent og sikkert drikkevann i u-land.

64 år gammel

Den unike Lalique krystall-karaffelen er fylt av den eldste og mest sjeldne Macallan som noen gang har blitt flasket av destilleriet – en 64 år gammel single malt whisky.

Den historiske auksjonen som ble holdt på Sotheby’s i New York var avslutningen på en 12-byers verdensturné av karaffelen.

– En passende hyllest

– Vi er absolutt begeistret over å ha blitt tildelt Guinness World Record for den dyreste whiskyen som noen gang er blitt solgt på auksjon. Denne store utmerkelsen fra en så verdenskjent og respektert organisasjon beviser en gang for alle at The Macallan er verdensrekordholderen, sier David Cox, direktør for Fine and Rare Whiskies for The Macallan, og legger til:

– Vi hadde en fenomenal respons i hele verden for denne unike og sjeldne karaffelenog jeg føler at dette er en passende hyllest av prosjektet som klarte å samle inn svimlende 460.000 dollar til den veldedige organisasjonen Charity: Water.

Samarbeid

Silvio Denz, president og CEO hos Lalique, kommenterer:

– Vi er utrolig stolte av denne verdensrekorden vi deler med vThe Macallan, som vi har jobbet sammen med siden 2004. Gjennom tidene har våre krystallkarafler, som alle er håndlagde av våre glassmakere, vært høyst ettertraktet og beundret av whiskykunder, samlere av Lalique krystall og beundrere av ”objects d’art”. Denne siste utgaven, som har blitt realisert igjennom ”The lost wax moulding-teknikken”, er et testament til eksepsjonell kvalitet, artisteri og de lange tradisjoner som er delt av både Lalique og The Macallan.

The Macallan og Lalique sin innsamlings‐turnè fikk samlet inn mer enn 600 000 dollartil veldedighet, i form av Charity: Water, for å kunne tilby rent vann til mer enn 30 000 mennesker.

Les mer her

"
Powered by Labrador CMS