Sopps makaroniskruer2
Sopps makaroniskruer2

100 år med Sopps Makaroni

Sopps Makaroni feirer 100 år på det norske middagsbordet, og lanserer nå en folkelig favoritt i oppdatert versjon.

Publisert

Nå kommer Sopps’ nye makaroniskruer som gjør det enkelt og raskt å trylle frem god og sunn hverdagsmat, som passer både voksne og barn.

Til Norge i 1913

Nordmenn elsker pasta, og den har blitt en viktigere og viktigere basisvare i norske hjem helt siden makaronien kom til Norge i 1913. Også den gangen var det Sopps som var de første til å gjøre produktet tilgjengelig på norske middagsbord.

Makaroni har i mange år vært en selvsagt ingrediens i gratenger og sammen med gode ostesauser, og nå ser man at gamle og tradisjonsrike oppskrifter med makaroni kommer i oppdaterte versjoner der man har blandet inn nye og spennende smaker. Sopps lanserer nå makaroniskruer som ligner på små fusilli i utseende, men som kun trenger å koke i fem til seks minutter.

Trendy retropasta

Barna er ofte de største fansene av makaroni hjemme, men med enkle grep kan man lage versjoner av oppskrifter som også passer de voksne. Eksempler på dette kan være å bruke en sterkere ost og mer krydder i «voksenvarianten», samtidig som barna får en mildere versjon. Mange har oppfattet makaroni som litt «retro», men vi ser at pastavarianten blir mer og mer trendy.

Stadig oftere ser vi moderne versjoner på makaroniretter der man også bruker mer eksklusive ingredienser, som for eksempel en variant av den amerikanske klassikeren Macaroni & Cheese med trøfler.

Moderne makaroni for store og små

Et annet eksempel er oppskriften på Pasta Pancette alla Carbonara laget av Mats Bunæs, som driver den vaskeekte familierestauranten Mats og Martin på Vollen i Asker. Han har laget en moderne makaronirett som passer for hele familien.

Har du barn som ikke liker for sterke smaker kan du bruke kylling eller skinke i stedet for pancetta, og for eksempel Norvegia dersom barna liker det bedre enn parmesan. Urtene kan hver og en ta på til slutt slik at mengden tilpasses individuell smak.

Veiledende utsalgspris butikk: 23 kroner

Nettside: Sopps.no

"
Powered by Labrador CMS