DOC Bardolino Villabella Morlongo Bardolino

En ny rød favoritt?

Arctic Wine Imports, en del av Arctic Beverage Group, er et nystartet vinselskap i Norge. I forbindelse med septemberslippet lanserer selskapet Villabella Morlongo Bardolino (DOC) på trelitersboks.

Publisert

– Vi etablerte oss som grossist og importør for to år siden, men når det er sagt så vi har med oss betydelig fartstid og ekspertise fra bransjen gjennom 20 år. Vi er, etter vår oppfatning, et nokså annerledes vinselskap, som har egen virksomhet i Miami, samt i Havana (Cuba), der vi er i startfasen av noe nytt og spennende, både med innførsel og utførsel av varer og tjenester, melder Jan-Erik Marthinsen i Arctic Wine Imports.

– I forbindelse med slipp av nyheter på Vinmonopolet i september lanserer vi en ny treliters BIB, en DOC Bardolino, Villabella Morlongo Bardolino, eller "your new favourite red box", som vi pleier å si. Dette er en vin vi har blandet i samarbeid med vinmakere til produsenten Villabella. Vi mener selv at vi har fått frem en Bardolino som holder høy kvalitet og som er rundere enn en tradisjonell Bardolino, samt at den sitter godt i ganen, forklarer Marthinsen.

Grundig testet

Han forteller videre at de har testet den til mye forskjellig mat og til retter/råvarer som lyst kjøtt, pasta, pizza, risotto, grillet fisk, og de finner vinen som en flott match.

– Den er lav på tanniner og med god frukt. Det gjør den også egnet uten mat, som «terassevin» om man vil, sier han, som samtidig med lanseringen av den røde nye trelitersboksen fra Bardolino også vil fremheve vinen Villabella Valpolicella Ripasso Superiore (DOC), som ble fast listeført av Vinmonopolet i juli 2012.

– Denne har vært en suksess for oss og er rett og slett en fantastisk god vin til 180 kroner, mener han.

Samarbeid

"

Illustrasjonsfoto: Arctic Beverage Group

– Vi har samarbeidet med Villabella siden vi startet og kan gi veldig gode skussmål til både vin og mennesker der. Villabella (med søsterselskap) er en av de største produsentene av Bardolino i regionen. De holder til i Calmasino, noen steinkast unna byen Bardolino, på østsiden av Gardasjøen. De har svært høye kvalitetskrav til druer og ikke minst produksjon. Her er det ikke rom for slurv i noen ledd, forklarer han.

Villabella eier og driver også et femstjerners B&B rett utenfor Verona. Les mer om dette på Villacordevigo.it

Villabella Morlongo Bardolino DOC

Smaksnotat: Se magasinutgaven av Horeca (nummer 6 2013)

Land/distrikt: Italia/Veneto

Produsent: Villabella

Druer: Corvina (80 %) og Rondinella (20 %)

Alkohol: 12,5 %

Pris: 390 kroner

Importør: Arctic Beverage Group/Arctic Wine Imports

"
Powered by Labrador CMS