Richard Braastad My Selection

Norsk konjakk hedret med prestisjepris

Braastad-konjakken My Sélection har vunnet gullmedalje i den anerkjente International Wine and Spirits Competition 2013. Masterblender Richard Braastad har laget en perfekt balansert konjakk hvor han har kombinert unge og vellagrede konjakker. I arbeidet med å utvikle My Selection sto Braastad helt fritt og trengte ikke å forholde seg til det tradisjonelle regelverket som gjelder for VS, VSOP og XO.

Publisert

– Det føles stort og en ære å motta en slik pris. Dette viser at produktene vi utvikler holder internasjonalt veldig høy standard, sier masterblender Richard Braastad.

IWSC

Richard Braastad. (Foto: Per Heimly)

International Wine and Spirits Competition (IWSC), som for første gang ble gjennomført i 1969, er sett på som den mest prestisjetunge konkurransen i bransjen. Bedømmelsen blir gjennomført i to etapper. Først med en blindtest av ulike ekspertpanel. Deretter må produktene gjennom en teknisk analyse, før prisvinnerne blir annonsert i oktober hvert år.

Inspirert av bestefar

Inspirert av sin bestefar Sverre Braastads tradisjonelle måte å arbeide på, har Richard Braastad tilMy Sélection kombinert unge fruktige konjakker med modne og vellagrede konjakker.

Han har satt sammen 45 spesielt utvalgte konjakker fra distriktene Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois og Bons Bois. Elementene er lagret i franske limousinfat – mellom tre til ti år.

Fri fra tradisjonelle regler

My Sélection ble lansert i 2010 i samarbeid med popgruppen Montée, og produktet er å få kjøpt i vinmonopolets butikker i dag.

– I arbeidet med å utvikle My Selection sto Richard Braastad helt fritt og trengte ikke å forholde seg til det tradisjonelle regelverket som gjelder for VS, VSOP og XO. Ved å kombinere unge og gamle elementer fra ulike områder klarte han å lage et produkt med perfekt balanse og harmoni, sier Marthe Bøhn, kategorisjef for konjakk og brandy i Arcus.

Lange tradisjoner

Richard Braastad er tredje generasjon Braastad. Hans familie, som har sine røtter på Gjøvik, har i århundrer arbeidet med å perfeksjonere kunsten å lage god konjakk. De høster fremdeles druer og produserer vin til cognacdestillasjon ved sitt vinslott Chateau de Triac i Cognac.

De edle dråpene blir modnet på eikefat i familiens egne kjellere og nøye kontrollert av Richard eller en av hans brødre Jan eller Antoine Braastad. Familien Braastad har dermed full kontroll på alle ledd i fremstillingen av deres konjakk, og kan på denne måten garantere for god kvalitet.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS