Nyt Norge

Nyt Norge runder 2000

– Når en fjerdedel av forbrukerne sier at de aktivt leter etter Nyt Norge merkede produkter i butikken, er vi veldig glade for at de nå har over 2000 å velge blant, sier Matmerk-direktør Nina Sundqvist. Produktet som nå bikker merkeordningen over 2000-tallet er «Potetbåter med urter» fra Hoff. Dette er et nytt produkt som forbrukerne vil finne i frysedisken fra februar 2014.

Publisert

– Norske poteter har alltid vært en viktig del av norsk matproduksjon, så det er flott at Hoff brøt 2000-målstreken. Nyt Norge-familien utgjør nå en vesentlig del av matbutikkenes sortiment, og stadig flere nye kategorier blir innlemmet, det siste året har vi fått inn potetchips, rapsolje og mel. Det gjør det enkelt for forbrukerne å velge norsk når de handler, sier Sundqvist.

50 produsenter

Hoff brøt 2000-grensen blant Nyt Norge-produktene.

Det er nå 50 produsenter og altså 2000 produkter som er med i Nyt Norge-ordningen. Opprinnelsesmerket har en kjennskap blant forbrukerne på 83 prosent, og er at av de matmerkene som norske forbrukere husker best.

– Vi har planer om å få inn både flere produsenter og flere produkter, og fra vår side blir det ikke mindre innsats framover for å gi norske forbrukere muligheten til å velge matvarer i butikken basert på kunnskap om hvor maten kommer fra, avrunder Sundqvist.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS