Baker Hansen Speltknekkebrød

Baker Hansen først med Nyt Norge-knekkebrød

Baker Hansens nye Speltknekkebrød er bakt på sammalt speltmel fra Ousdal Gård, på Nes i Hedmark. Mer norsk korn til forbruker er noe vi jobber hardt for å få til, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

Publisert

Heidi Hermstad på Ousdal gård.

På Ousdal Gård har det vært dyrket matkorn siden 1661, og beliggenheten ned mot Mjøsa gir spesielt gode vekstvilkår for spelt. Spelt er en kornsort som har bevart de opprinnelige egenskapene til kornet. Mange omtaler spelten som «naturens legemiddel», fordi den er full av vitaminer, proteiner og mineraler. Det er gjort funn som tyder på at spelt har vært dyrket i Norden i minst 4500 år.

Nå kan knekkebrødsultne forbrukere finne knekkebrød med norskdyrket spelt hos Baker Hansens mange bakeriutsalg i Oslo, Bærum og Drammen.

100 prosent norsk

– Nyt Norge er en god samarbeidspartner som bidrar til å tydeliggjøre for våre kunder hvilke av produktene våre som virkelig er norske og kortreiste. Å ha «helt norske» kornprodukter er en utfordring, da melet som brukes normalt sett er en sammensetning av norsk og utenlandsk mel. Når vi klarer å bake enkelte av våre produkter basert på 100 prosent norsk mel er det noe vi er veldig stolte av og ønsker å vise for våre kunder sier Knut Andreas Hals i Baker Hansen.

Speltknekkebrødet er spøtt og godt, og egner seg særlig godt til ost. Det er dekket med sesamfrø og er bakt med havregryn, linfrø og solsikkekjerner for å gi ekstra god smak til knekkebrødet. Speltknekkebrødet passer til forbrukerne som er opptatt av kvalitet og håndverk.

Enda flere konprodukter

– Vi arbeider langsiktig for å få enda flere norske kornprodukter ut til forbruker. Knekkebrød er en kategori som har hatt en god vekst de siste årene, sunt og godt som det er. Vi er derfor veldig glad for at vi nå kan Nyt Norge-merke et helnorsk knekkebrød, avslutter Sundqvist.

Nyt Norge er et informasjonsmerke for norsk mat. Det garanterer at råvarene er norske, at maten er produsert i Norge og at bonden følger norske regler.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS