Tine14 4

Sunnere mellommåltider fra TINE

Vi spiser stadig oftere mat på farten, og vil helst at det skal være enkelt, smakfullt og sunt. TINE møter de nye måltidsvanene ved å lansere produktserien 14, en serie mellommåltider bestående av cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt med toppinger. I løpet av åtte år er andelen av befolkningen som spiser et lite måltid mellom lunsj og middag mer enn doblet, fra 20 prosent til 47 prosent. Det viser undersøkelsen Drikke- og spisedøgnet, en web-undersøkelse gjort på oppdrag for TINE av Synovate/Norstat i 2013.

Publisert

De nye produktene Tine 14 passer når du er sulten, for eksempel mellom lunsj og middag.

Den nye produktserien 14 er et resultat av en grundig innovasjonsprosess og gir forbrukerne flere sunne valgmuligheter i mellommåltidskategorien.– Vi har hentet inspirasjon fra utlandet, men også sett på norske mattradisjoner. Navnet 14 viser til det tidspunktet på døgnet hvor de fleste av oss har lyst på, og behov for, noe å spise, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen.

«Steel cut» havregrøt

Tine 14 er en ny serie mettende mellommåltider.

14 består av syv produkter med cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt. Cottage cheese har i løpet av de siste 10 årene blitt stadig mer populært blant norske forbrukere. 14 Gresk yoghurt er første filtrerte greske yoghurt laget på norsk melk. 14 Havregrøt er den første spiseklare havregrøten i Norge på farten.

– «Steel cut» er stort i USA og prosessen er å kutte havrekorn i biter i stedet for å valse dem flate, slik vi er kjent med. ”Steel cut” gir økt tyggemotstand og kan derfor oppleves mer mettende. Den spiseklare grøten smaker like god kald som oppvarmet, sier Nikolaisen.14 er TINEs største nylansering i 2014, og den komplette produktserien 14 blir tilgjengelig i alle dagligvarebutikker fra 17. februar 2014.

Fakta om TINE 14

Ny produktserie fra TINE • Sunnere mellommåltider som metter og som er basert på råvarer som anbefales i et sunt kosthold. Er du mett er det lettere å unngå usunne fristelser.• I salg i dagligvarehandelen 17. februar 2014.

Forbrukerinnsikt• Mange forbrukere sliter med å få en god måltidsrytme, som følge av at middagen spises senere enn før. Forbruker ender ofte opp med usunne valg i den vanskelige perioden mellom lunsj og middag.

Sju velsmakende små måltider • 14 Cottage cheese – to varianter topping; en med salte hasselnøtter, tørkede blåbær og tranebær, den andre med mandler, chilimandler og tørket ananas. • 14 Havregrøt – to varianter topping; mandler, tørkede blåblær og krisp, den andre med gresskarkjerner og tørket eple.• 14 Gresk yoghurt – med blåbær og topping av granola med havre og müslikrisp. Den andre med bringebær og granateple og topping av granola med havre og müslikrisp. Den tredje er en naturell variant med topping basert på korn, kjerner, mandler, nøtter og bær.

Tine 14 består av cottage cheese, gresk yoghurt og havregrøt.

Cottage cheese • Cottage cheese har i løpet av de siste 10 årene blitt stadig mer populært blant norske forbrukere. • Inneholder 18 gram protein og lite tilsatt sukker.

«Steel cut» • 14 Havregrøt er laget av «steel cut» havrekorn, det vil si at kornet er kuttet opp i mindre biter som gir økt tyggemotstand og dermed kan oppleves mer mettende.• 14 Havregrøt Spises avkjølt eller oppvarmet, begeret tåler varme.

Gresk behandling av norsk melk • 14 Gresk yoghurt er første filtrerte greske yoghurt laget på norsk melk.• Inneholder 14-18 gram protein, og kun 1-4 prosent tilsatt sukker.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS