Gulating Rolf Ivar Skår Foto Roy Sunde Fylkesmagasinet

50 norske bryggerier i samme butikk

Gulating Bryggeri, som er en ny og omfattende satsing innenfor det norske ølmarkedet, gir nå norske bryggerier muligheten til både lager og distribusjon av sine produkter til Gulating sine ølutslag. Dermed vil Gulating tilby produkter fra 50 norske bryggerier ved sine utsalg.

Publisert

Rolf Ivar Skår er daglig leder for Gulating. (Foto: Ragnhild Lervik, Drikkelig)

– Som et ledd i å ivareta hele verdikjeden fra produsent til forbruker innenfor ølmarkedet åpner vi nå for både lager og distribusjon til våre utsalg. Det har hittil ikke vært reel konkurranse i grossistleddet i Norge og derfor er tilbudet av kvalitetsøl vært begrenset. Gulating kan i dag tilby 300 varianter av øl og der 50 ølsorter kommer fra norske bryggerier. Med våre lagre i Bergen, Trondheim, Larvik og Sarpsborg kan vi tilby samtlige norske bryggerier distribusjon til våre utsalg, sier daglig leder Rolf Ivar Skår i Gulating i en pressemelding.

Landsdekkende kjede av ølutsalg

Gulating har som målsetting å etablere en landsdekkende kjede av ølutsalg på de mest strategisk riktig stedene i Norge. Gulating ønsker samtidig alle norske bryggerier med kvalitetsøl velkommen i sine hyller. Vi ser at nye produsenter av øl blir nektet innpass hos de store dagligvaregigantene. Vi ønsker at folket selv skal bestemme hva de vil ha og ønsker derfor å tilby et bredt spekter av ølsorter. Gulating har i dag utsalg i Trondheim, Larvik, Arendal, Triaden (Lørenskog) og Strømmen. Nye utsalg åpner i Sandefjord i juli samt i Bergen og Oslo på høsten.

Gulating Bryggeri

Rolf Ivar Skår som er siviløkonom og ølbrygger startet i 2011 med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København og utdannelse som ølsomelier brygget og utviklet han sine egne brygg og oppskriftene fikk han testet ut på sin pub som lå vegg i vegg med bryggeriet. Han etablerte Gulating Bryggeri AS i 2013. Det første produktet ble lansert i mai 2014 og selskapet fikk også distribusjon i dagligvarehandelen.

De beste oppskriftene får Gulating brygget på nøye utvalgte håndverksbryggerier der de har de beste forutsetningene, lengste tradisjonene og mest naturlige råvarer for å produsere akkurat den varianten vi ønsker. På denne måten sikrer vi et brygg med jevn og høy kvalitet.

Foruten egne brygg selger Gulating også andre håndverksbrygg og tilbyr produkter fra lokale produsenter og mikrobryggerier. Samtidig har Gulating også øl fra de større, velkjente bryggeriene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt

"
Powered by Labrador CMS