Leiv Vidar 65 år
Leiv Vidar 65 år

65 år med Leiv Vidar

En av Ringerikes mest kjente merkevarer, feirer 65-årsjubileum i løpet av helga. 1. november 1950 ble nemlig Leiv Vidar etablert.

Publisert

Tore Tveit er daglig leder for Leiv Vidar på Hønefoss.

I forbindelse med at den populære pølsemakeren Leiv Vidar AS på Hønefoss fyller 65 år søndag 1.november, utgis det i disse dager en egen Leiv Vidar-pølsebok, som både er en historisk reise tilbake i tid for Leiv Vidar og et historisk tilbakeblikk på arbeidsliv og hverdagsliv i Hønefoss og på Ringerike.

Leiv Vidar har alltid vært en ansett arbeidsgiver i byen, og selv om det har vært både opp- og nedturer opplever de ansatte fremdeles at dette er et godt sted å jobbe, heter det i en pressmelding.

Lojale arbeidstakere

Dagens eier Arne Vidar sier i en kommentar at han setter stor pris på det engasjementet som medarbeiderne har oppvist over tid og mener det definitivt er en styrke at de ansatte er så lojale til bedriften.

– Selv om bedriften nok er mest kjent for sine Rolling Stones-konserter og kjedeavtaler med store kunder som Statoil, Narvesen og 7-Eleven, er en viktig del av arven og kulturen i bedriften å dele med andre, både med ansatte og med samfunnet forøvrig. Utallige prosjekter i inn- og utland har derfor fått støtte fra bedriften og dens ansatte. Både for meg personlig og for oss i Leiv Vidar har det ikke vært viktig å skryte av det vi gjør overfor andre, men heller å bruke prosjektene og menneskene vi møter som en spore til å motivere hverandre til å oppnå best mulig resultater slik at vi kan få enda mer å dele. Dette er også en del av den arven som min far, Leiv Vidar, la ned som en av pilarene i bedriften og som lever videre i dag, 65 år etter at det hele startet nede i Stangsgata, sier Arne Vidar.

Pølsekompetanse på Hønefoss

Daglig leder Tore Tveit sier at det er spesielt at så mange medarbeidere velger å bruke så store deler av sitt yrkesaktive liv i bedriften, og ser dette som en anerkjennelse av jobben de ansatte og ledelsen sammen gjør for å skape et godt arbeidsmiljø og høy trivsel på jobben.

– Når vi vet at kravene om effektivitet stadig går oppover, samtidig som sykefraværet har gått motsatt vei, er dette en solid bekreftelse på det gode samarbeidet som hersker på Leiv Vidar. På disse årene har vi også bygget opp et blomstrende datterselskap i Sverige, som nå produserer nesten dobbelt så mye som oss på Hønefoss. Det viser også at pølsekompetansen på Hønefoss er en skikkelig eksportvare.

Har startet feiringen

– Feiringen av jubileumsåret startet allerede tidligere i år med en flott tur til Budapest for alle ansatte. På selve dagen som kommer midt i sesongoppkjøringen til jul har ikke bedriftens ansatte tid til å feire, men tar det igjen på årsfesten i februar neste år. «Men vi har allerede begynt å glede oss til de neste 65 årene og feiring av nye seiere», sier Tveit.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS