Sangnæspølsa Hadeland2
Sangnæspølsa Hadeland2

Æret Hadelands tradisjonsskatt

Sangnæspølsa er en ekte tradisjonsskatt fra Hadeland, som flere i vårt langstrakte land burde oppdage. Oppskriften er nærmest uendret siden før krigen, og Sangnæspølsa er en viktig viderefører av innlandets matkultur, sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun tildelte den hedersmerket Spesialitet.

Publisert

Administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, sammen med Morten Røsaasen hos Sangnæspølsa AS.

Merket ble tildelt under NM i kjøtt 12. november, der hele kjøttbransjen var samlet under ett tak.

Tredje generasjons pølsemaker

– Det er en feiende flott anerkjennelse for Sangnæspølsa å bli tildelt Spesialitet-merket for sin unike smak og historie. Det å få ett slikt kvalitetsstempel betyr mye for oss! Jeg håper det vil hjelpe oss med å gjøre Sangnæspølsa mer kjent og tilgjengelig i flere dagligvarebutikker, sier Morten Røsaasen hos Sangnæspølsa AS.

Han er tredje generasjons pølsemaker som lager Sangnæspølsa. Hans morfar, Gunnar Sangnæs, begynte i 1939 å lage svart spekepølse til familie og venner. Oppskriften er nærmest uendret den dag i dag.

Kvalitetspølse

Sangnæspølsa lages kun i én variant, og er det eneste produktet den lille håndverksprodusenten lager. Den er laget av kvalitetskjøtt fra storfe, spekk fra svin og blod, og smakt til med løk og krydder. Spekeprosessen foregår på tradisjonelt vis, og pølsa har en litt mykere konsistens enn en vanlig spekepølse. Den har en særegen og rund, litt søtlig smak, og passer både på brødskiva og på spekematfatet.

Tildelt av uavhengig fagjury

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom Spesialitets nåløye bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer kvalitet og smak grundig, og garanterer gjennom Spesialitet en unik smaksopplevelse.

– Sangnæspølsa er kvalitetshåndverk med lange tradisjoner i Innlands-Norge, sier Sponheim i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS