Bent Enoksen Findus12
Bent Enoksen Findus12

Findus overtar alt salg av Quorn

Findus Storhusholdning lanserte Quorn i 2014. Nå tar selskapet over all distribusjon av Quorns kjøtterstatningsprodukter i Norge.

Publisert

Bent Enoksen og Findus Foodservice (storhusholdning) lanserte Quorn i fjor. Nå overtar Findus alt salg av Quorn-produktene i Norge, og snart blir de kjøttfrie produktene å finne i dagligvarehandelen i Norge også. (Foto: Morten Holt)

Findus Storhusholdning lansering av Quorn har vært en suksess, blant annet med samarbeid med kantinekjeder og offentlig sektor, som har innført kjøttfrie mandager.

I Sverige er Quorn veletablert i dagligvarehandelen, og Findus opplever stor suksess med salget der. Derfor tar Findus nå også over salg av Quorn mot dagligvarehandelen i Norge.

Les også: Kjøttfritt fra Findus Storhusholdning (publisert desember 2014)

Mange velger kjøttfritt

"

Kjøttfrie Quorn-produkter fra Findus.

Ifølge Spisefakta 2014 er 12 prosent meget eller ganske interessert i vegetarmat, og vi spiser grønnsaksretter oftere enn før. I tillegg velger mange å spise kjøttfrie middager minst en gang i uken, selv om de ikke betegner seg som vegetarianere.

Quorn kommer blant annet i flitere, biter og i farse (bildet).

Findus har også selv erfart et økende engasjement for grønne måltidsløsninger. I fjor høst mottok selskapet hundrevis av oppfordringer fra miljøengasjerte støttespillere av organisasjonen Framtiden i våre hender som ønsket større utvalg av kjøttfrie retter i Norge. Findus vurderer fortløpende å lansere flere grønne måltidsløsninger, men Quorn gir selskapet en umiddelbar mulighet til å betjene miljøbevisste forbrukere på en enda bedre måte.

Sopp-protein

På denne fabrikken i Stokesley i England produseres Quorn-produktene. (Foto: Arkiv)

– Quorn er et vegetarisk kjøtterstatningsprodukt basert på sopp-proteinet mycoprotein som inneholder gunstig sammensetning av aminosyrer. Quorn inneholder alle de livsviktige, essensielle aminosyrene som også finnes i vanlig kjøtt. I tillegg har Quorn naturlig lavt fettinnhold, lite kalorier og er kilde til fiber, sier Atle Farmen, administrerende direktør i Findus Norge.

– Det er et stadig økende fokus på miljøutslippene fra produksjon av rødt kjøtt. Produksjon av kjøtterstatning har mye mindre negativ miljøpåvirkning. Quorn vil derfor være et svært godt alternativ for miljøbevisste forbrukere, sier Farmen.

Stort sortiment

Findus kommer til å anvende virksomhetens salgskorps for å følge opp Quorn-produktene og øke synligheten i butikk, noe som ikke har blitt gjort tidligere. I første omgang tar Findus over salget av de tre produktene som eksisterer i norsk dagligvare: Quorn fileter, Quorn biter og Quorn farse.

– Quorn har et stort sortiment, så det kan bli aktuelt å lansere flere produkter i fremtiden, sier Atle Farmen.

Pressemelding

Les mer om Quorn her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS