Listhaug Per Ole Græsli Smaken av Røros

Kreklingsirup fra Røros hedret i Berlin

Kreklingsirup fra Smaken av Røros er mathåndtverk av ypperste klasse, og får nå hedersbetegnelsen Spesialitet fra et uavhengig fagutvalg av mateksperter. Hederen ble mottatt under Grüne Woche i Berlin.

Publisert

Per Ole Græsli fra Smaken av Røros sammen med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug under tildelingen i Berlin. (Foto: Matmerk)

Fagutvalget ledes av fylkesmann Lars Sponheim. Omtrent en tredjedel av dem som søker om å bli vurdert opp mot Spesialitet-garantien, kommer ikke gjennom det siste, trange nåløyet. Om kreklingsirupen fra Røros sa fagutvalget at den har en overraskende og imponerende ren bærsmak.

– Mat med særegen smak og lokal identitet er i vinden. Stadig flere produsenter fra hele landet søker om å få Spesialitet. De ser nytten av å forenkle kommunikasjonen mot forbruker og ønsker å vise fram den garantien om unik smak merket gir. Spesialitetsmerket er ikke til salgs, det må du både bevise og fortjene, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

I godt selskap!

Lars Eric Granqvist, deleier og produktutvikler i Smaken av Røros. (Foto: Morten Holt)

– Vi er stolte over å få tildelt Spesialitet for økologisk gelé av krekling som et bevis på at vi har utviklet et produkt med unik smak og høy kvalitet. Smaken av Røros skal lage gode produkter av de flotte råvarene vi får fra naturen i Røros-traktene. Med Spesialitet-garantien fra Matmerk er vi i godt selskap med andre gode norske produsenter, dette vil være med på å utvikle Smaken av Røros videre, sier Lars Eric Granqvist, deleier og produktutvikler i Smaken av Røros.

Listhaug delte ut

– Å bruke et bær som mange ikke ser verdien av til å skape et nytt smakfullt produkt er godt gründerskap som forbrukeren får glede av, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, da hun delte ut Spesialitet-diplom til Smaken av Røros under åpningen av Grune Woche i Berlin.

Spesialitet-garantien er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Merket tildeles av et uavhengig fagutvalg.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS